IB OM-07 Past Paper Dated: 28-07-2022

21- Hard copy is a term used to describe______ ?

A. Printed output
B. Writing on a hard board  
C. Storing information on the hard disk  
D. All of the above  

Answer : A. Printed output

22- What do you need for an ink jet printer ?

A. A drum
B. A cartridge
C. A ribbon  
D. All of the above  

Answer : B. A cartridge

23- A user-interface that is easy to use is considered to be ?

A. User-happy
B. User-simple
C. User-friendly
D. None of the above  

Answer : C. User-friendly

24- The date and time displays on ?

A. Taskbar
B. Status bar  
C. System tray
D. Launch pad  

Answer : C. System tray

25- Taskbar is used for ?

A. Navigation program  
B. Switching between program  
C. Start a program  
D. All of above

Answer : D. All of above

26- Which of the following is suitable after you install new drivers ?

A. Shut Down
B. Restart
C. Sleep
D. Hibernate

Answer : B. Restart

27- What do you mean by dialog box ?

A. Interactive message box  
B. Group of options  
C. Set of controls  
D. All of the above

Answer : D. All of the above

28- We can start the application from ?

A. Log off  
B. Network place  
C. Recycle bin  
D. Run

Answer : D. Run

29- In Microsoft windows, the graphical pattern on the desktop used as background for windows is ?

A. Icons
B. Wall paper
C. Picture
D. Background

Answer : B. Wall paper

30- To delete a file without allowing it to store in recycle bin ?

A. Press Delete key  
B. Press Shift + Delete key
C. Press Alt + Delete key  
D. Press Ctrl + Delete key  

Answer : B. Press Shift + Delete key

31- What companion of Prophet (PBUH) was awarded with the title of "The lion of Allah" ?

A. Khalid bin Waleed (R.A)  
B. Umar Farooq (R.A)  
C. Hamza bin Abdul Muttallib (R.A)
D. Ali Murtaza (R.A)  

Answer : C. Hamza bin Abdul Muttallib (R.A)

32- Surah ______ is known as Heart of Quran.

A. Rahman
B. Ankaboot
C. Falaq
D. Yaseen

Answer : D. Yaseen

33- Hazrat ______ accepted Islam as first Women.

A. Amina
B. Khadija
C. Hafsa
D. Ruaya

Answer : B. Khadija

34- Basic Pillars of belief are______.

A. Four
B. Five
C. Six
D. Seven

Answer : C. Six

35- Fajar, Zuhur, Asar, Maghrib and ______ are compulsory salats ?

A. Eid
B. Khasoof
C. Ishaa
D. Chasht

Answer : C. Ishaa

36- The Funeral prayer Namaz-e-Janaza is______?

A. Ferz-e-Ain
B. Sunnat
C. Farz-e-Kaffaya
D. Wajib

Answer : C. Farz-e-Kaffaya

37- Which kind of system of Government was introduced in 1973 constitution ?

A. Parliamentary
B. Presidential
C. Basic Democracy
D. Autonomous

Answer : A. Parliamentary

38- Pakistan Steel Mills is located in ?

A. Lahore
B. Gwadar
C. Karachi
D. None of them  

Answer : C. Karachi

39- First country to recognize Pakistan was:

A. Iran
B. China
C. America
D. Afghanistan

Answer : A. Iran

40- Complete the series: 11, 12, 17, 18, 23, 24 ___ ?

A. 30
B. 35
C. 12
D. 29

Answer : D. 29

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Scroll to Top