PAF Academic Test Paper-1

81- Which part of the plant absorbs water?

A. Stem
B. Roots
C. Flowers
D. Leaves

Answer : B. Roots

82- Which continent is the largest?

A. Asia
B. Europe
C. Africa
D. North America

Answer : A. Asia

83- Which sentence is correct?

A. He go to school.
B. He going to school.
C. He gone to school.
D. He goes to school.

Answer : D. He goes to school.

84- In which organ does digestion start?

A. Stomach
B. Mouth
C. Liver
D. Small intestine

Answer : B. Mouth

85- Which one is a punctuation mark?

A. Loud
B. And
C. Fast
D. ! (Exclamation mark)

Answer : D. ! (Exclamation mark)

86- Find the odd one out:

A. Apple
B. Banana
C. Mango
D. Carrot

Answer : D. Carrot

87- The capital of Punjab is:

A. Islamabad
B. Lahore
C. Multan
D. Faisalabad

Answer : B. Lahore

88- Which of the following is a verb?

A. Run
B. Red
C. Chair
D. Cat

Answer : A. Run

89- Which of the following devices displays output?

A. Microphone
B. Monitor
C. Keyboard
D. Mouse

Answer : B. Monitor

90- Which of these is a conjunction?

A. Or
B. Me
C. Jump
D. With

Answer : A. Or

91- Volume of cube = ?

A. s³
B. 4s
C. s²
D. s + s

Answer : A. s³

92- Which part of a computer stores data temporarily?

A. RAM
B. ROM
C. Hard Disk
D. Monitor

Answer : A. RAM

93- How many continents are there?

A. 6
B. 7
C. 8
D. 9

Answer : B. 7

94- Antonym of “Cold”:

A. Hot
B. Warm
C. Chill
D. Freeze

Answer : A. Hot

95- Who discovered gravity?

A. Einstein
B. Newton
C. Darwin
D. Galileo

Answer : B. Newton

96- The Sun sets in the:

A. North
B. South
C. East
D. West

Answer : D. West

97- Which is a herbivore?

A. Lion
B. Tiger
C. Cow
D. Wolf

Answer : C. Cow

98- What is 7 × 6?

A. 36
B. 42
C. 49
D. 56

Answer : B. 42

99- Which sentence is an exclamation?

A. I went home.
B. What is your name?
C. He is tall.
D. What a beautiful day!

Answer : B. What a beautiful day!

100- Which of these is not a programming language?

A. Python
B. Java
C. HTML
D. Excel

Answer : D. Excel

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Scroll to Top