Baseball Mcqs

21- The line that defines fair and foul territory is called:

A. Baseline
B. Foul line
C. Diamond line
D. Home line

Answer : A. Baseline

22- The term “walk-off” in baseball means:

A. Player is out
B. Pitcher walks
C. Player walks without hitting
D. The home team wins with the last play

Answer : D. The home team wins with the last play

23- The center fielder plays in which part of the field?

A. Infield
B. Outfield
C. Pitcher’s mound
D. Behind batter

Answer : B. Outfield

24- When a batter reaches first base without being put out due to four balls, it is called:

A. Out
B. Home run
C. Walk
D. Strikeout

Answer : C. Walk

25- The first professional baseball team in the U.S. was established in:

A. 1871
B. 1901
C. 1920
D. 1850

Answer : A. 1871

26- A pitch that curves as it approaches the batter is called:

A. Slider
B. Knuckleball
C. Fastball
D. Curveball

Answer : D. Curveball

27- How many outs are there per half-inning?

A. 1
B. 2
C. 3
D. 4

Answer : C. 3

28- Which position covers the area around the home plate?

A. Catcher
B. Shortstop
C. First baseman
D. Center fielder

Answer : A. Catcher

29- When a batter hits the ball and reaches second base safely, it is called:

A. Single
B. Double
C. Triple
D. Home run

Answer : B. Double

30- Which is NOT a baseball position?

A. Shortstop
B. Catcher
C. Pitcher
D. Quarterback

Answer : D. Quarterback

31- How long is a professional baseball season in MLB?

A. 82 games
B. 100 games
C. 120 games
D. 162 games

Answer : D. 162 games

32- Which baseball player can throw the ball to get a batter out?

A. Pitcher
B. Catcher
C. First baseman
D. Umpire

Answer : A. Pitcher

33- Which is the last base a runner must touch to score?

A. First
B. Second
C. Third
D. Home

Answer : D. Home

34- How many strikes are allowed before a batter is out?

A. 2
B. 3
C. 4
D. 5

Answer : B. 3

35- The official baseball used in MLB weighs approximately:

A. 7 oz
B. 6 oz
C. 5 oz
D. 5-5.25 oz

Answer : D. 5-5.25 oz

36- The term “slugger” refers to:

A. A fast runner
B. A defensive player
C. A fast pitcher
D. A powerful hitter

Answer : D. A powerful hitter

37- The “World Series” in baseball is:

A. Minor league game
B. Preseason match
C. A training camp
D. Championship series

Answer : D. Championship series

38- A pitch that barely moves and is difficult to hit is called:

A. Slider
B. Fastball
C. Curveball
D. Knuckleball

Answer : D. Knuckleball

39- The player who fields near first base is called:

A. First baseman
B. Third baseman
C. Catcher
D. Shortstop

Answer : A. First baseman

40- Baseball originated in which country?

A. Australia
B. England
C. United States
D. Canada

Answer : C. United States

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Scroll to Top