Arab League Mcqs

161- Which Gulf country joined the Arab League in 1971?

A. Oman
B. Qatar
C. Bahrain
D. UAE

Answer : D. UAE

162- Which Arab League member has the largest number of borders with other Arab states?

A. Jordan
B. Sudan
C. Saudi Arabia
D. Iraq

Answer : D. Iraq

163- The Arab League Summit of 2023 was hosted by:

A. Saudi Arabia
B. Algeria
C. Tunisia
D. Iraq

Answer : A. Saudi Arabia

164- Which country served as the President of the 2022 Arab League Summit?

A. Tunisia
B. Saudi Arabia
C. Algeria
D. Egypt

Answer : C. Algeria

165- The Arab League Boycott of Israel began in:

A. 1946
B. 1948
C. 1951
D. 1960

Answer : B. 1948

166- The Arab League’s Court of Justice is headquartered in which city?

A. Cairo
B. Amman
C. Manama
D. Rabat

Answer : A. Cairo

167- The Arab League has observer status in which of the following?

A. UN General Assembly
B. African Union
C. Shanghai Cooperation Organization
D. European Union

Answer : A. UN General Assembly

168- Which Arab League member is a constitutional monarchy?

A. Somalia
B. Iraq
C. Oman
D. Syria

Answer : C. Oman

169- The first Secretary-General of the Arab League was:

A. Nabil Elaraby
B. Amr Moussa
C. Azzam Pasha
D. Mahmoud Riyad

Answer : C. Azzam Pasha

170- The Arab League’s Agriculture Organization is headquartered in:

A. Rabat
B. Cairo
C. Damascus
D. Khartoum

Answer : D. Khartoum

171- Which Arab League state is known for its “Green March” of 1975?

A. Morocco
B. Tunisia
C. Algeria
D. Libya

Answer : A. Morocco

172- Which country joined the Arab League latest among all?

A. Mauritania
B. Somalia
C. Comoros
D. Djibouti

Answer : C. Comoros (1993)

173- Which Arab League country has hosted the most summits?

A. Comoros
B. Egypt
C. Morocco
D. Saudi Arabia

Answer : B. Egypt

174- The League’s Arab Postal Union headquarters is in:

A. Amman
B. Cairo
C. Khartoum
D. Riyadh

Answer : A. Amman

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Scroll to Top