81- CNSA 1997 was published in Gazette of Pakistan on?
A. 7 Jul 1997
B. 11 Jul 1997
C. 14 Jul 1997
D. 13 Jul 1997
View Answer
Answer : D. 13 Jul 1997
Description
82- Which procedural code is applicable for prosecution of Narcotics related offenses?
A. Code of criminal procedure
B. Code of civil procedure
C. Control of Narcotics Substances Act
D. Qanoon e Shadat
View Answer
Answer : C. Control of Narcotics Substances Act
Description
83- How much quantity of Narcotics is required to be recovered from accused for attracting section (b)?
A. 1 gram to 100 gram
B. More than 1 kg
C. More than 100 gram but less than 1000 gram
D. None of these
View Answer
Answer : C. More than 100 gram but less than 1000 gram
Description
84- What is the Rank of DG ANF?
A. Major General
B. Lieutenant General
C. Brigadier
D. General
View Answer
Answer : A. Major General
Description
85- Terrorist Financing Investigation and Prosecution is called by FATF?
A. Immediate Outcome-7 (IO-7)
B. Immediate Outcome-8 (IO-8)
C. Immediate Outcome-6 (IO-6)
D. Immediate Outcome-9 (IO-9)
View Answer
Answer : D. Immediate Outcome-9 (IO-9)
Description
86- Under Section 21 of CNSA 1997, power of entry, search, seizure and arrest without warrant, not below the level of authority?
A. Assistant Director
B. Sub Inspector
C. Assistant Sub Inspector
D. Inspector
View Answer
Answer : B. Sub Inspector
Description
87- Prohibition of possession of narcotic drugs etc has been elaborated in CNSA – 1997, section?
A. Section 4
B. Section 5
C. Section 6
D. None of above
View Answer
Answer : C. Section 6
Description
88- The secretariat of IATF is located at?
A. HQ ANF
B. HQ ASF
C. Police HQ
D. Ranger HQ
View Answer
Answer : A. HQ ANF
Description
89- AMLA stand for?
A. Army Martial Law Administrator
B. Afghan Monitoring & Legislative Agency
C. Anti Money Laundering Act
D. Accounts and Monetary Legal Act
View Answer
Answer : C. Anti Money Laundering Act
Description
90- What is a summons?
A. Award by court
B. Order to attend court on specific date
C. Penalty by court
D. None of above
View Answer
Answer : B. Order to attend court on specific date
Description
91- According to AMLA 2010, Chairman of National Executive Committee (NEC) is?
A. Minister Narcotics Control
B. Minister for Foreign Affairs
C. Minister for Finance
D. Prime Minister
View Answer
Answer : A. Minister Narcotics Control
Description
92- What do you understand by term "Warrant"?
A. Order of the court for compensation
B. Order of court for arrest of any person
C. Waiver of any right
D. None of these
View Answer
Answer : B. Order of court for arrest of any person
Description
93- Constitution of ANF is under?
A. CNC Act 1967
B. ANF Act 1997
C. CNS Act 1695
D. None of these
View Answer
Answer : B. ANF Act 1997
Description
94- MoU stands for?
A. Memorandum of understanding
B. Memorandum of unity
C. Modern of user
D. None of these
View Answer
Answer : A. Memorandum of understanding
Description
95- Section 38 of the Control of Narcotics Substances Act, 1997 deals with?
A. Freezing of assets
B. Auction of assets
C. Tracing of assets
D. All of above
View Answer
Answer : D. All of above
Description
96- Chapter ______ of the Control of Narcotics Substances Act, 1997 deals with freezing and forfeiture of assets?
A. II
B. III
C. IV
D. V
View Answer
Answer : C. IV
Description
97- Section 28, of the Control of Narcotics Substances Act, 1997 empowers ______ to invest officers of law enforcement agencies or any other officer as officer-in-charge of police station?
A. Federal Government
B. Ministry of law
C. Provincial Chief Minister
D. None of above
View Answer
Answer : A. Federal Government
Description
98- The powers provided under section 21, of the Control of Narcotics Substances Act, can be enjoyed by an officer not below the rank of ______?
A. Inspector
B. S.S.P
C. Sub Inspector
D. None of above
View Answer
Answer : C. Sub Inspector
Description
99- Section 20, of the Control of Narcotics Substances Act, 1997 deals with issuance of ______?
A. Summons
B. Warrants
C. Commissions
D. None of above
View Answer
Answer : A. Summons
Description
100- Forfeiture of assets of an offender shall be dealt by section ______ of the Control of Narcotics Substances Act, 1997?