Top 100 Important Computer Mcqs Set-2

21- A dialog box is an additional set of commands that the computer displays as?

A. A new program
B. A selection from the main menu
C. A file
D. A system error

Answer : B. A selection from the main menu

22- COBOL is an acronym for?

A. Common Business Oriented Language
B. Common Basic Oriented Language
C. Computer Business Oriented Language
D. Common Business Operating Language

Answer : A. Common Business Oriented Language

23- Which of the following is NOT one of the four major data processing functions of a computer?

A. Input
B. Output
C. Spam
D. Storage

Answer : C. Spam

24- Which of the following are NOT examples of storage devices?

A. Printers
B. USB drive
C. CD-ROM
D. Hard disk

Answer : A. Printers

25- Which component contains the CPU and memory?

A. Hard disk
B. Motherboard
C. Power supply
D. Expansion card

Answer : B. Motherboard

26- Artificial Intelligence (AI) is the science that attempts to produce machines that display?

A. Speed
B. Accuracy
C. Computational power
D. The same type of intelligence that humans do

Answer : D. The same type of intelligence that humans do

27- Servers are computers that provide resources to other computers connected to a network. Which of the following is NOT a server function?

A. File sharing
B. Printing
C. Playing games
D. Web hosting

Answer : C. Playing games

28- When creating a computer program, who designs the structure of the program?

A. Programmer
B. System Analyst
C. Network Administrator
D. Database Administrator

Answer : B. System Analyst

29- Computers process data into information by working exclusively with?

A. Words
B. Letters
C. Symbols
D. Numbers

Answer : D. Numbers

30- Data manipulation is also known as?

A. Input
B. Output
C. Processing
D. Storage

Answer : C. Processing

31- Recovering criminal files is called?

A. Data recovery
B. Computer forensics
C. Data mining
D. File recovery

Answer : B. Computer forensics

32- The first data location is?

A. ROM
B. RAM
C. Hard disk
D. Cache

Answer : B. RAM

33- Real-world rule derivation is performed by?

A. Neural nets
B. Fuzzy logic
C. Genetic algorithms
D. Expert systems

Answer : A. Neural nets

34- User-identifying website tags are called?

A. Cache
B. Cookies
C. Sessions
D. History

Answer : B. Cookies

35- Varying-width computer-readable code is called?

A. QR code
B. Bar code
C. RFID
D. Smart code

Answer : B. Bar code

36- Sharing copyrighted files?

A. Is legal
B. Breaks copyright laws
C. Is recommended
D. Is allowed with permission

Answer : B. Breaks copyright laws

37- Reusable optical acronym is?

A. RW
B. DVD
C. Blu-ray
D. CD-R

Answer : A. RW

38- Common storage type includes?

A. Magnetic storage
B. Optical storage
C. Both A and B
D. Neither A nor B

Answer : C. Both A and B

39- Which of the following is NOT a programming language?

A. C++
B. Python
C. Java
D. MS-Excel

Answer : D. MS-Excel

40- Which type of software is designed to detect and remove viruses?

A. System software
B. Anti-virus software
C. Utility software
D. Application software

Answer : B. Anti-virus software

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Scroll to Top