Top 100 Important Computer Mcqs Set-2

61- Theft of personal information is called?

A. Spoofing
B. Identity theft
C. Hacking
D. Cracking

Answer : B. Identity theft

62- Malicious software is called?

A. Adware
B. Spyware
C. Malware
D. Firmware

Answer : C. Malware

63- A useful task with hidden harmful intent is called?

A. Virus
B. Worm
C. Trojan horse
D. Spyware

Answer : C. Trojan horse

64- A disruptive spreading program is called?

A. Virus
B. Worm
C. Trojan
D. Spyware

Answer : A. Virus

65- The 1999 virus was which type?

A. Macro virus
B. File virus
C. Boot virus
D. E-mail virus

Answer : D. E-mail virus

66- A self-reproducing virus is called?

A. Worm
B. Trojan
C. Spyware
D. Adware

Answer : A. Worm

67- A worm causes termination by consuming?

A. CPU power
B. Battery power
C. Memory or disk space
D. Network bandwidth

Answer : C. Memory or disk space

68- A time-triggered logic bomb is called?

A. Trojan
B. Worm
C. Time bomb
D. Virus

Answer : C. Time bomb

69- An application that sends user information is called?

A. Spybot
B. Adware
C. Trojan
D. Worm

Answer : A. Spybot

70- The measurement term for biological traits is?

A. Analytics
B. Metrics
C. Statistics
D. Biometrics

Answer : D. Biometrics

71- Which tool is used for access restriction?

A. Encryption
B. Firewall
C. Biometrics
D. Passwords

Answer : D. Passwords

72- A firewall is hardware or software that?

A. Detects viruses
B. Guards a network against unauthorized access
C. Encrypts data
D. Stores passwords

Answer : B. Guards a network against unauthorized access

73- Encryption is the process of?

A. Deleting data
B. Backing up data
C. Scrambling code to make it unreadable without a key
D. Compressing data

Answer : C. Scrambling code to make it unreadable without a key

74- UPS (Uninterruptible Power Supply) is a device used to?

A. Increase processing speed
B. Prevent data loss during power failures by providing backup power
C. Connect to the internet
D. Store data

Answer : B. Prevent data loss during power failures by providing backup power

75- Computer crime is defined as?

A. Any illegal activity carried out using computer technology
B. Any activity on the internet
C. Any hacking activity
D. Any software piracy

Answer : A. Any illegal activity carried out using computer technology

76- Cracking refers to?

A. Electronic trespassing or unauthorized hacking into computer systems 
B. Breaking passwords
C. Spreading viruses
D. Copying software

Answer : A. Electronic trespassing or unauthorized hacking into computer systems

77- Who invented the first electronic computer?

A. Alan Turing
B. Dennis Ritchie
C. J.V. Atanasoff
D. Charles Babbage

Answer : C. J.V. Atanasoff

78- A digital computer operates by?

A. Counting analog signals
B. Counting discrete digital signals
C. Measuring continuous signals
D. Processing images

Answer : B. Counting discrete digital signals

79- A desktop is a small general-purpose microcomputer that is?

A. Smaller than a minicomputer
B. The same size as a mainframe
C. Smaller than a laptop
D. Larger than a portable computer

Answer : D. Larger than a portable computer

80- A monitor is which type of display device?

A. LED
B. LCD
C. Plasma
D. Cathode Ray Tube (CRT)

Answer : D. Cathode Ray Tube (CRT)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Scroll to Top