PAF Academic Test Paper-7

61- What is the chemical formula for table salt?

A. NaCl
B. NaOH
C. HCl
D. KCl

Answer : A. NaCl

62- Which country is famous for the Eiffel Tower?

A. Italy
B. Spain
C. France
D. Germany

Answer : C. France

63- Which is the hardest natural substance?

A. Gold
B. Iron
C. Quartz
D. Diamond

Answer : D. Diamond

64- What does ATM stand for?

A. Automatic Teller Machine 
B. Automated Transfer Money
C. Any Time Money
D. Auto Transfer Machine

Answer : A. Automatic Teller Machine

65- What is the study of living organisms called?

A. Biology
B. Geology
C. Chemistry
D. Physics

Answer : A. Biology

66- Which is the smallest bone in the human body?

A. Femur
B. Stapes
C. Tibia
D. Humerus

Answer : B. Stapes

67- Which ocean is the coldest?

A. Arctic Ocean
B. Atlantic Ocean
C. Pacific Ocean
D. Indian Ocean

Answer : A. Arctic Ocean

68- Which planet has the shortest day?

A. Jupiter
B. Saturn
C. Earth
D. Mars

Answer : A. Jupiter

69- Which scientist is known for the law of motion?

A. Tesla
B. Einstein
C. Galileo
D. Newton

Answer : D. Newton

70- What is the main gas responsible for the greenhouse effect?

A. Oxygen
B. Nitrogen
C. Helium
D. Carbon dioxide

Answer : D. Carbon dioxide

71- What is the primary function of white blood cells?

A. Clot blood
B. Fight infection
C. Digest food
D. Carry oxygen

Answer : B. Fight infection

72- Which country is known as the “Land of the Thunder Dragon”?

A. Mongolia
B. Tibet
C. Bhutan
D. Nepal

Answer : C. Bhutan

73- What is the capital of Pakistan?

A. Karachi
B. Lahore
C. Peshawar
D. Islamabad

Answer : D. Islamabad

74- What is the official religion of Pakistan?

A. Islam
B. Buddhism
C. Hinduism
D. Christianity

Answer : A. Islam

75- Which planet is the hottest in the solar system?

A. Earth
B. Mars
C. Venus
D. Mercury

Answer : C. Venus

76- What is the largest artery in the human body?

A. Aorta
B. Femoral artery
C. Pulmonary artery
D. Carotid artery

Answer : A. Aorta

77- Which element is necessary for combustion?

A. Helium
B. Nitrogen
C. Carbon dioxide
D. Oxygen

Answer : D. Oxygen

78- Which is the deepest ocean trench?

A. Mariana Trench
B. Tonga Trench
C. Philippine Trench
D. Java Trench

Answer : A. Mariana Trench

79- Which organ is responsible for regulating body temperature?

A. Liver
B. Brain
C. Skin
D. Hypothalamus

Answer : D. Hypothalamus

80- What is the chemical symbol for potassium?

A. K
B. P
C. Pt
D. Ps

Answer : A. K

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Scroll to Top