PAF Academic Test Paper-7

1- Which vitamin is mainly obtained from sunlight?

A. Vitamin A
B. Vitamin B12
C. Vitamin C
D. Vitamin D

Answer : D. Vitamin D

2- Which is the largest island in the world?

A. Greenland
B. Australia
C. Borneo
D. Madagascar

Answer : A. Greenland

3- What is the capital of Iran?

A. Mashhad
B. Tehran
C. Isfahan
D. Shiraz

Answer : B. Tehran

4- What is the largest organ of the human body?

A. Liver
B. Skin
C. Brain
D. Heart

Answer : B. Skin

5- What does a barometer measure?

A. Pressure
B. Temperature
C. Humidity
D. Wind speed

Answer : A. Pressure

6- Who developed the theory of relativity?

A. Nikola Tesla
B. Isaac Newton
C. Galileo Galilei
D. Albert Einstein

Answer : D. Albert Einstein

7- Which element has the atomic number 1?

A. Helium
B. Hydrogen
C. Oxygen
D. Carbon

Answer : B. Hydrogen

8- What is the main function of red blood cells?

A. Fight infections
B. Carry oxygen
C. Produce hormones
D. Clot blood

Answer : B. Carry oxygen

9- Which country is the largest by area?

A. China
B. Canada
C. USA
D. Russia

Answer : D. Russia

10- Which continent is the Sahara Desert located in?

A. Africa
B. Asia
C. Australia
D. South America

Answer : A. Africa

11- What is the SI unit of electric current?

A. Watt
B. Ohm
C. Volt
D. Ampere

Answer : D. Ampere

12- What is the capital of Turkey?

A. Bursa
B. Izmir
C. Ankara
D. Istanbul

Answer : C. Ankara

13- Which gas do plants absorb from the atmosphere for photosynthesis?

A. Methane
B. Nitrogen
C. Oxygen
D. Carbon dioxide

Answer : D. Carbon dioxide

14- Which organ filters waste from the blood?

A. Liver
B. Kidney
C. Lung
D. Heart

Answer : B. Kidney

15- Which is the longest wall in the world?

A. Western Wall
B. Berlin Wall
C. Hadrian’s Wall
D. Great Wall of China

Answer : D. Great Wall of China

16- What does "WWW" stand for in a website browser?

A. World Wide Web 
B. World Web Wide
C. Web Wide World
D. Wide Web World

Answer : A. World Wide Web

17- Who is the author of 'Pride and Prejudice'?

A. Virginia Woolf
B. Emily Dickinson
C. Jane Austen
D. Charlotte Bronte

Answer : C. Jane Austen

18- What is the powerhouse of the cell?

A. Mitochondria
B. Nucleus
C. Ribosome
D. Chloroplast

Answer : A. Mitochondria

19- Which country is famous for the Great Barrier Reef?

A. India
B. Brazil
C. Australia
D. South Africa

Answer : C. Australia

20- Who was the first President of Pakistan?

A. Liaquat Ali Khan
B. Iskander Mirza
C. Ayub Khan
D. Quaid-e-Azam

Answer : B. Iskander Mirza

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Scroll to Top