IB OM-11 Past Paper Dated: 17-11-2024

41- What is the meaning Word of Jihad ?

A. To Fight
B. To Struggle 
C. To Pray
D. To Die

Answer : B. To Struggle

42- Which Prophet was famous for his Patience ?

A. Hazrat Haroon (AS)
B. Hazrat Ayub (AS) 
C. Hazrat Loot (AS)
D. Hazrat Musa (AS)

Answer : B. Hazrat Ayub (AS)

43- Zakat System was started by ?

A. Hazrat Abu Bakar RA
B. Hazrat Umar RA
C. Hazrat Usman RA
D. Hazrat Ali RA

Answer : A. Hazrat Abu Bakar RA

44- The city which is also known as the City of Canals?

A. Venice
B. Paris
C. Florence
D. None of these

Answer : A. Venice

45- Suez canal is located in ____?

A. UK
B. UAE
C. Egypt
D. Malaysia

Answer : C. Egypt

46- Which day is Celebrated on 1st May ?

A. Labour day
B. Youth day
C. Infant day
D. Earth day

Answer : A. Labour day

47- The genetic information is stored in:

A. RNA
B. DNA
C. Protein
D. Enzymes

Answer : B. DNA

48- What is the correct formula relating speed, distance, and time ?

A. Speed = Distance × Time
B. Distance = Speed ÷ Time
C. Speed = Distance ÷ Time 
D. Time = Speed × Distance

Answer : C. Speed = Distance ÷ Time

49- Select the number which is different from the others ?

A. 64
B. 48
C. 42
D. 60

Answer : A. 64

50- Ali spends Rs. 500 to get a shirt and sells it at Rs. 480. Find percentage of loss ?

A. 4%
B. 12%
C. 80%
D. None of these

Answer : A. 4%

51- If TRAIN is Coded ARITN than TRUCK is ______ ?

A. KCURT
B. URCTK
C. TCKRU
D. RCUKT

Answer : B. URCTK

52- A car covered 240 km in 3 hours. What is the speed of the car in km/h ?

A. 60 km/h
B. 80 km/h
C. 100 km/h
D. 120 km/h

Answer : B. 80 km/h

53- If a man has 4 sons, each having one sister, how many daughters does the man have ?

A. 1
B. 2
C. 3
D. 4

Answer : A. 1

54- Shopkeeper sold an article at 150 which is 25% is higher than the cost price.what is the cost price of that article.

A. 100
B. 120
C. 125
D. 130

Answer : B. 120

55- In a class room 18 student study biology, 12 student study math, 8 student study both subjects. How many students study single book ?

A. 8
B. 14
C. 22
D. 30

Answer : B. 14

56- Lion is to meat as cow is to ______ ?

A. Milk
B. Grass
C. Vegetable
D. Fat

Answer : B. Grass

57- 5 Laborers make 5 machines in 5 days. In how many days 100 laborers will make 100 machines ?

A. 5 days
B. 10 days
C. 50 days
D. 100 days

Answer : A. 5 days

58- A Shape has four equal sides is called ________ ?

A. Rectangle
B. Triangle
C. Square
D. Trapezium

Answer : C. Square

59- What come Next: AZ, CX, FU, ___ ?

A. KQ
B. IW
C. JQ
D. GS

Answer : C. JQ

60- Complete the Series: 2,6,12,20,__ ?

A. 26
B. 28
C. 30
D. 34

Answer : C. 30

1

2

3

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Scroll to Top