Top 100 Important Computer Mcqs Set-9

1- Who invented the difference engine and analytical engine?

A. Alan Turing
B. Charles Babbage
C. John Napier
D. Dennis Ritchie

Answer : B. Charles Babbage

2- Who invented the microprocessor?

A. John Napier
B. Alan Turing
C. Marcian E Hoff
D. Charles Babbage

Answer : C. Marcian E Hoff

3- "Virus" is a word from which language meaning "poison"?

A. Latin
B. Greek
C. French
D. German

Answer : A. Latin

4- Which file formats can be added to a PowerPoint show?

A. Images
B. Audio
C. Video
D. All of the above

Answer : D. All of the above

5- In Microsoft PowerPoint, the two sound-effect file types that can be added are?

A. .wav files and .mid files
B. .mp3 files and .wav files
C. .mid files and .mp3 files
D. .wav files and .aac files

Answer : A. .wav files and .mid files

6- A motion path in PowerPoint is?

A. A slide layout
B. A design template
C. A method of moving items on a slide during an animation
D. A transition effect

Answer : C. A method of moving items on a slide during an animation

7- Which do you use to make all slides have the same look?

A. A theme
B. A master slide
C. A presentation design template
D. A slide layout

Answer : C. A presentation design template

8- Which bypasses the print dialog box when printing slides or an entire presentation?

A. The print button
B. Ctrl+P
C. File, Print
D. Alt+P

Answer : A. The print button

9- Material consisting of text and numbers is best presented as?

A. A chart slide
B. A table slide
C. A text slide
D. A picture slide

Answer : B. A table slide

10- To select all objects at once for deletion, use?

A. Ctrl+A
B. Edit, Select All
C. Select, All
D. Edit, All

Answer : B. Edit, Select All

11- After moving a clip-art image, you can reverse the action using?

A. Click on the reset button
B. Click on the cancel button
C. Click on the undo button
D. Click on the redo button

Answer : C. Click on the undo button

12- You can embed a Microsoft Word table in a slide by which methods?

A. Inserting
B. Linking
C. Both A and B 
D. None of the above

Answer : C. Both A and B

13- To create speaker note pages, you should?

A. Edit the handout master
B. Edit the title master
C. Edit the slide master
D. Edit the notes master and add your company logo

Answer : D. Edit the notes master and add your company logo

14- You can edit an embedded organization chart object by which methods?

A. Double-click
B. Edit in-place
C. Both A and B
D. None of the above

Answer : C. Both A and B

15- To exit PowerPoint, double-click?

A. The file menu
B. The applications control menu icon
C. The taskbar
D. The close button

Answer : B. The applications control menu icon

16- In animation, a trigger is?

A. A slide layout
B. A design template
C. An item on the slide that initiates an action when clicked
D. A transition effect

Answer : C. An item on the slide that initiates an action when clicked

17- To edit a chart in PowerPoint, you should?

A. Drag the chart object
B. Click the chart object
C. Right-click the chart object
D. Double click the chart object

Answer : D. Double click the chart object

18- You can create a new presentation by which method?

A. Clicking File → Open
B. Clicking File → New
C. Clicking the New button
D. Pressing Ctrl+N

Answer : A. Clicking File → Open

19- Special effects used to introduce slides are called?

A. Motions
B. Effects
C. Transitions
D. Animations

Answer : C. Transitions

20- The Common tasks toolbar provides different options in which views in PowerPoint?

A. Outline views
B. Slide views
C. Master views 
D. Normal views

Answer : C. Master views

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Scroll to Top