Top 100 Important Computer Mcqs Set-9

61- Which button lets you set automatic slide transition times while rehearsing the presentation?

A. Record Narration
B. Set Timings
C. Auto Transition
D. Rehearse Timings button

Answer : D. Rehearse Timings button

62- Running a presentation for an audience is called a?

A. Presentation view
B. Slide show or view show
C. Preview show
D. Display show

Answer : B. Slide show or view show

63- Which of the following is NOT a way to cut text?

A. Select the text and choose Cut from Edit menu
B. Select the text and press Ctrl+X
C. Select the text and press the delete button
D. Right-click and select Cut

Answer : C. Select the text and press the delete button

64- Pack and Go bundles a presentation with all linked files so you can?

A. Move it to another computer
B. Print it
C. Save it
D. Email it

Answer : A. Move it to another computer

65- Custom slide show creates a new slide show using?

A. Only the last slide
B. Only the first slide
C. Selected slides in a different order
D. All slides in the same order

Answer : C. Selected slides in a different order

66- A placeholder is a box that indicates where you can?

A. Delete text
B. Move objects
C. Insert text, pictures, or objects on a slide
D. Format text

Answer : C. Insert text, pictures, or objects on a slide

67- The best way to insert a new slide and rearrange slides visually is?

A. Slide show view
B. Outline view
C. Normal view
D. Slide sorter view

Answer : D. Slide sorter view

68- Which view lets you enter speaker comments for each slide?

A. Notes page view
B. Normal view
C. Slide sorter view
D. Outline view

Answer : A. Notes page view

69- Microsoft Graph is used to?

A. Add charts (times or data) to a presentation
B. Add text to a presentation
C. Add animations to a presentation
D. Add images to a presentation

Answer : A. Add charts (times or data) to a presentation

70- A common type of uncompressed sound file used in presentations is?

A. MP3 files
B. WAV files
C. AAC files
D. WMA files

Answer : B. WAV files

71- Layout defines the arrangement of elements like title, subtitle, pictures, tables on a?

A. Slide
B. Page
C. Document
D. Spreadsheet

Answer : A. Slide

72- Which statement about text in a text box is NOT true?

A. Text in a text box can be moved
B. The text in a text box can’t be formatted
C. Text in a text box can be formatted
D. Text in a text box can be resized

Answer : B. The text in a text box can't be formatted

73- Which keyboard key starts a slide show from the beginning in PowerPoint?

A. F1
B. F3
C. F5
D. F7

Answer : C. F5

74- Transitions are special effects that?

A. Change the slide layout
B. Add sound to a slide
C. Introduce a new slide during a presentation
D. Animate objects on a slide

Answer : C. Introduce a new slide during a presentation

75- Which option swaps one font for another on all slides?

A. Edit, Replace Fonts
B. Tools, Replace Fonts
C. Format, Replace Fonts
D. Format, Font

Answer : C. Format, Replace Fonts

76- Block arrows, stars, banners, and callouts are examples of?

A. Clip Art
B. AutoShapes
C. SmartArt
D. WordArt

Answer : B. AutoShapes

77- Ellipse Motion is a predefined animation effect in PowerPoint called?

A. AutoShapes
B. Transition effect
C. Animation scheme
D. Motion path

Answer : C. Animation scheme

78- PowerPoint can display data from which MS Office add-in software?

A. Excel
B. Access
C. Word
D. All of these

Answer : D. All of these

79- Various fill effects (gradient, texture, pattern, picture) can be used for?

A. Tables
B. Shapes
C. Text
D. Backgrounds

Answer : D. Backgrounds

80- To insert a chart into a slide, choose?

A. Insert → Object → Chart
B. Insert → Table → Chart
C. Insert → Chart
D. Insert → Pictures → Chart

Answer : D. Insert → Pictures → Chart

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Scroll to Top