Top 100 Important Computer Mcqs Set-9

21- Which option in the custom animation task pane lets you apply a preset or custom motion path?

A. Add effect
B. Remove effect
C. Edit effect
D. Apply effect

Answer : A. Add effect

22- When typing in the notes text box, use which feature for better visibility?

A. Zoom
B. Full screen
C. Print preview
D. Page setup

Answer : A. Zoom

23- To add a slide to an existing presentation, use?

A. Insert, New slide
B. File, New slide
C. Edit, New slide
D. View, New slide

Answer : A. Insert, New slide

24- To make a PowerPoint photo album play continuously, use?

A. Set slide show
B. Rehearse timings
C. Random slide transitions 
D. Loop continuously

Answer : C. Random slide transitions

25- Which tool lets you add text to a slide outside the standard placeholders?

A. Drawing tool
B. Text tool box 
C. Shape tool
D. Comment tool

Answer : B. Text tool box

26- Which view is best for setting transition effects for all slides in a presentation?

A. Slide show view
B. Outline view
C. Slide sorter view
D. Normal view

Answer : C. Slide sorter view

27- A printout that shows feature notes with a miniature slide on each page is called?

A. Print preview
B. Slide outline
C. Speaker notes
D. Audience handout

Answer : D. Audience handout

28- How do you switch from normal view to handout master view quickly?

A. Click the view button
B. Press the shift key and click the handout master view button
C. Click the handout master view button
D. Press Ctrl+Shift+H

Answer : B. Press the shift key and click the handout master view button

29- How do you select all boxes of an organization chart in Ms PowerPoint?

A. Press Ctrl+A
B. Click and drag
C. Use Select All
D. All of above

Answer : D. All of above

30- What does Auto clip-art feature encompass in PowerPoint?

A. Adding clip art automatically
B. Finding clip art
C. Inserting clip art
D. All of above

Answer : D. All of above

31- The way to select more than one slide in a presentation is?

A. Ctrl + Click each slide
B. Shift + Click each slide
C. Alt + Click each slide
D. Tab + Click each slide

Answer : B. Shift + Click each slide

32- The PowerPoint view that displays only text (title and bullets) is?

A. Normal view
B. Outline view
C. Slide sorter view
D. Slide show view

Answer : B. Outline view

33- The entry effect when one slide replaces another in a show is called?

A. Effect
B. Motion path
C. Slide transition
D. Animation

Answer : C. Slide transition

34- Which option is excluded from slide-show presenter settings?

A. Presentation settings
B. Display settings
C. Transitions command
D. Slide show settings

Answer : C. Transitions command

35- Which bypasses the print dialog box when printing individual or all slides?

A. The print button 
B. Ctrl+P
C. File, Print
D. Alt+P

Answer : A. The print button

36- Lines, curve, free form, and scribble represent which types in PowerPoint?

A. Types of effects
B. Types of animations
C. Types of transitions
D. Types of custom motion paths

Answer : D. Types of custom motion paths

37- Which selection plays a PowerPoint show for previewing the slide show?

A. View
B. Slide Show
C. Presentation
D. Preview

Answer : A. View

38- The best format for presenting material consisting of text and numbers is?

A. A picture slide
B. A text slide
C. A chart slide
D. A table slide

Answer : D. A table slide

39- A slide-title master pair is defined as?

A. A design template and title template
B. A slide and title layout
C. A master slide and title slide
D. A slide master and title master for a specific design template

Answer : D. A slide master and title master for a specific design template

40- How do you add a PowerPoint show to an email message?

A. Linking
B. Attachment
C. Embedding
D. Inserting

Answer : B. Attachment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Scroll to Top