Top 100 Important Computer Mcqs Set-9

41- To preview a motion path effect in the custom animation task pane, you should?

A. Click the play button
B. Click the preview button
C. Click the run button
D. Click the start button

Answer : A. Click the play button

42- To embed an MS-Organization Chart in a slide, you should?

A. Click the insert object command
B. Click the object command on the edit menu
C. Click the organization chart command
D. Click the chart command

Answer : B. Click the object command on the edit menu

43- Which key do you press to select one hyperlink after another during a presentation?

A. Ctrl
B. Shift
C. Tab
D. Enter

Answer : C. Tab

44- The term for pressing & holding the left mouse key and moving the mouse around the slide is?

A. Selecting
B. Pointing
C. Dragging
D. Clicking

Answer : C. Dragging

45- How do you apply a uniform background image to all slides?

A. Edit the slide master
B. Edit the title master
C. Edit the notes master
D. Edit the handout master

Answer : A. Edit the slide master

46- What gives all slides the same "look"?

A. A master slide
B. A theme
C. A slide layout
D. A presentation design template

Answer : D. A presentation design template

47- The term for changing the direction of faces on a clip-art image is?

A. Flip
B. Rotate
C. Resize
D. Crop

Answer : B. Rotate

48- Which slide introduces a topic and sets the presentation tone?

A. The title slide
B. The conclusion slide
C. The content slide
D. The summary slide

Answer : A. The title slide

49- Which option lets you select line, curve, freeform or scribble tools in Ms PowerPoint?

A. Draw curve
B. Draw shape
C. Draw line
D. Draw custom path 

Answer : D. Draw custom path

50- The size options for an organization chart object include?

A. Large
B. Small
C. Both A and B
D. None of the above

Answer : C. Both A and B

51- The ways to start a slide show of a presentation are?

A. F5 key
B. Slide Show button
C. Both A and B
D. None of the above

Answer : C. Both A and B

52- The effect applied when slides change in slide-show view is called?

A. Effect
B. Motion path
C. Animation
D. Slide Transition

Answer : D. Slide Transition

53- What does "Insert >> Picture >> From File" allow in PowerPoint?

A. Insert pictures only
B. Insert pictures and videos
C. Insert pictures and audio
D. Insert pictures and text

Answer : A. Insert pictures only

54- The number of steps between Start and Finish in AutoContent Wizard is?

A. 2
B. 3
C. 4
D. 5

Answer : B. 3

55- Which formatting effect can you apply using buttons on the formatting toolbar?

A. Bold
B. Italic
C. Underlining
D. All of the above

Answer : D. All of the above

56- The quickest way to create a PowerPoint presentation is?

A. Blank presentation
B. Auto content wizard
C. Design template
D. Existing presentation

Answer : B. Auto content wizard

57- Which of the following is an example of automatic text formatting?

A. AutoCorrect
B. AutoFormat
C. AutoText
D. All of above

Answer : D. All of above

58- The function of Format Painter in PowerPoint is to?

A. Resize objects
B. Change the color of text
C. Delete formatting from one object
D. Copy formatting from one object or piece of text and then apply it elsewhere

Answer : D. Copy formatting from one object or piece of text and then apply it elsewhere

59- Which key will not advance slides in a slide-show view?

A. Enter
B. Spacebar
C. Esc
D. Page Down

Answer : C. Esc

60- The best view for setting transition effects for all slides in a presentation is?

A. Slide show view
B. Outline view
C. Slide sorter view
D. Normal view

Answer : C. Slide sorter view

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Scroll to Top