Top 100 Important Computer Mcqs Set-9

81- Which view is best for organizing thoughts and structuring a presentation's text?

A. Outline view
B. Normal view
C. Slide sorter view
D. Slide show view

Answer : A. Outline view

82- PowerPoint does NOT have which feature?

A. Adding transitions
B. Adding hyperlinks
C. Adding animations
D. Linking a slide transition with a laser pointer

Answer : D. Linking a slide transition with a laser pointer

83- You can assign actions to buttons or objects such as?

A. Hyperlinks
B. Run programs
C. Play sounds
D. All of the above

Answer : D. All of the above

84- To apply animations quickly, select the slide in slide sorter view, right click and choose?

A. Preset animations
B. Custom animations
C. Animation schemes
D. Transition effects

Answer : A. Preset animations

85- Sans serif fonts are recommended for titles and headlines because they are?

A. Decorative
B. Clean and readable
C. Formal
D. Elegant

Answer : B. Clean and readable

86- Serif fonts are better for large amounts of text as they?

A. Are larger
B. Are more colorful
C. Improve readability in blocks 
D. Are more decorative

Answer : C. Improve readability in blocks

87- Slide show options include timings, narration, but exclude which command?

A. Narration
B. Rehearse timings
C. Transitions command
D. Slide timings

Answer : C. Transitions command

88- PowerPoint does NOT have which feature to create presentations?

A. Scan-In Slides feature
B. Design template
C. AutoContent Wizard
D. Blank presentation

Answer : A. Scan-In Slides feature

89- Which tab is not shown on the left panel by default?

A. Notes
B. Slides
C. Outline
D. Thumbnails

Answer : A. Notes

90- To import Word headings into PowerPoint as new slides, click?

A. Insert, Object
B. File, Import
C. Insert, Slides from Outline
D. File, Open

Answer : C. Insert, Slides from Outline

91- Changing a template's background color uses which option?

A. Color scheme
B. Background style
C. Theme colors
D. Design colors

Answer : A. Color scheme

92- Which is the slowest traditional storage medium for data access compared to SSDs?

A. Flash drive
B. Optical disk
C. Magnetic disk 
D. Solid State Drive

Answer : C. Magnetic disk

93- Selecting "No Outline" does what in PowerPoint?

A. Deletes a shape
B. Removes a shape’s text
C. Removes a shape’s border
D. Removes a shape’s fill

Answer : C. Removes a shape's border

94- Who is the creator of the Java programming language?

A. James Gosling
B. Dennis Ritchie
C. Ken Thompson
D. Bjarne Stroustrup

Answer : A. James Gosling

95- VAB stands for?

A. Voice Answer Back
B. Voice Audio Backup
C. Visual Answer Back
D. Visual Audio Backup

Answer : A. Voice Answer Back

96- MS PowerPoint is an example of which type of software?

A. Database software
B. Multimedia software
C. Word processing software
D. Spreadsheet software

Answer : B. Multimedia software

97- CorelDRAW is which type of editing program?

A. Audio editing
B. Video editing
C. Raster-graphics
D. Vector-graphics

Answer : D. Vector-graphics

98- The Formula bar displays?

A. The status of the worksheet
B. The toolbar options
C. The content or formula of the active cell in Excel
D. The name of the active cell

Answer : C. The content or formula of the active cell in Excel

99- The default print orientation for documents is?

A. Landscape
B. Portrait
C. Square
D. Wide

Answer : B. Portrait

100- The tool used to create a chart in older Office versions is called?

A.Chart tool
B. Chart wizard
C. Chart creator
D. Chart builder

Answer : B. Chart wizard

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Scroll to Top