Pak Navy Intelligence Verbal Test Paper-3

1- If BME = DOG then MLC = ?

A. ONE
B. EYE
C. TWO
D. THREE

Answer : A. ONE

2- Sweeper is to Sweep as Washer man is to ______?

A. Cloth
B. Wash
C. Water
D. Machine

Answer : B. Wash

3- 5 7 9 __?

A. 11
B. 15
C. 12
D. 13

Answer : A. 11

4- Which one is different from the rest?

A. Dinner
B. Lunch
C. Breakfast
D. Cook

Answer : D. Cook

5- 2413 2420 2434 2462 2518 ____?

A. 2630
B. 2631
C. 2830
D. 2635

Answer : A. 2630

6- 3 8 14 21 29 38 ___?

A. 48
B. 49
C. 52
D. 50

Answer : A. 48

7- If LACK = 9381 and CALK = 8391 then CKAL =?

A. 8913
B. 3819
C. 8319
D. 8139

Answer : D. 8139

8- Write the numbers of the two words which have the same relationship as Bird and Cage from?

A. Stable and horse
B. Judge and book
C. Prisoner and Life
D. Court  and clerk

Answer : A. Stable and horse

9- In a class of 60 male and 35 female students 80% class failed in chemistry, 30% in English then which one is true?

A. Only Female are failed  
B. No Male is failed
C. Only Male are failed  
D. Both students are failed  

Answer : D. Both students are failed

10- 7 49 343 2410 ______ ?

A. 14807
B. 16807
C. 16708
D. 14678

Answer : B. 16807

11- Which word does not belong to the list?

A. Spoon
B. Sugar
C. Plate
D. Knife

Answer : B. Sugar

12- (8 10 6) Divide the largest of these numbers by the difference of two smaller numbers then answer will be?

A. 7
B. 5
C. 15
D. 25

Answer : B. 5

13- Point out the word which is different from others in the group?

A. Dutiful
B. Cheerful
C. Beautiful
D. Handful

Answer : D. Handful

14- Saw is to Seed as Reap is to ______?

A. Crop
B. Sunshine
C. Rain
D. Grain

Answer : A. Crop

15- 43-1 53-2 74-3 ______?

A. 84-5
B. 84-6
C. 84-4
D. 83-3

Answer : C. 84-4

16- 3 21 4 22 5 ______?

A. 23
B. 10
C. 6
D. 24

Answer : A. 23

17- T S R T S R T S ______?

A. S
B. T
C. R
D. V

Answer : C. R

18- 2048 1024 512 256 128 64 ___ ?

A. 36
B. 32
C. 22
D. 42

Answer : C. 32

19- 80 40 20 10 5 5/2 ____ ?

A. 5/4
B. 1/2
C. 5/8
D. 2/3

Answer : A. 5/4

20- Book is to Read as Notebook is to _____?

A. Pen
B. Write
C. Pencil
D. Cover

Answer : B. Write

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Scroll to Top