Pak Navy Intelligence Verbal Test Paper-3

61- R O L I ___?

A. G
B. D
C. F
D. E

Answer : C. F

62- Find the odd-man out?

A. Socrates
B. Handel
C. Beethoven
D. Mozart

Answer : A. Socrates

63- Insert the missing number. 2,6,5,9,8,12,11,15 ?

A. 15
B. 14
C. 17
D. 19

Answer : B. 14

64- Find the odd man out?

A. Oslo
B. Cairo
C. New York
D. Madrid

Answer : C. New York

65- D H L P T ___?

A. Y
B. X
C. W
D. T

Answer : B. X

66- Foul is to Hen as Cub is to _____?

A. Dog
B. Goat
C. Lion
D. Cat

Answer : C. Lion

67- If Mushed is smaller than Azhar, but taller than Aqeel. Who is the tallest of the three?

A. Aqeel
B. Mushed
C. Azhar
D. None of these 

Answer : C. Azhar

68- 6 9 7 10 8 11 ___ ?

A. 13
B. 11
C. 14
D. 9

Answer : D. 9

69- Which one is different from the rest?

A. Tiger
B. Horse
C. Potato
D. Sheep

Answer : C. Potato

70- F J N R ___ ?

A. U
B. X
C. W
D. V

Answer : D. V

71- Find the odd man out.

A. Lahore
B. Rawalpindi
C. Multan
D. Sukkur

Answer : D. Sukkur

72- 8 12 10 16 12 ___ ?

A. 16
B. 20
C. 8
D. 14

Answer : B. 20

73- Find the odd man out.

A. Junk
B. Packet
C. Rickshaw
D. Dhow

Answer : C. Rickshaw

74- Find the odd man out.

A. 423
B. 837
C. 549
D. 612

Answer : D. 612

75- Find the odd man out.

A. Playpen
B. Table
C. Chair
D. Bed

Answer : A. Playpen

76- Find the odd man out.

A. Ant
B. Bee
C. Spider
D. Moth

Answer : C. Spider

77- BY CX DW EV FU ___?

A. TG
B. TS
C. GO
D. GT

Answer : D. GT

78- Find the odd man out.

A. Cook
B. Teacher
C. Professor
D. Student

Answer : A. Cook

79- 3 11 4 13 5 15 6 17 7 ___?

A. 21
B. 20
C. 19
D. 23

Answer : C. 19

80- 2 4 7 11 16 ___?

A. 22 28  
B. 21 28
C. 21 29  
D. 22 29  

Answer : D. 22 29

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Scroll to Top