Pak Navy Intelligence Verbal Test Paper-3

41- We wear clothes______1

A. To be fashionable  
B. To keep warm  
C. To look nice  
D. because it as a custom to do  

Answer : C. To look nice

42- Which one is different from the rest?

A. May
B. Monday
C. December
D. March

Answer : B. Monday

43- If second of the following number is added to the shortest number and divided by the third number then the answer will be: 2 14 4 ?

A. 2
B. 4
C. 5
D. 6

Answer : B. 4

44- Rupee is to Pakistan as Yen is to ______?

A. Korea
B. China
C. Japan
D. Iran

Answer : C. Japan

45- AB DEF HIJK MNOPQ ______?

A. STUVXW
B. STUVWX
C. STUVXZ
D. SUTVXW

Answer : B. STUVWX

46- 6 11 12 11 18 11 24 11 ___?

A. 11
B. 28
C. 30
D. 24

Answer : C. 30

47- 1 2 4 8 16 ___?

A. 24
B. 30
C. 32
D. 36

Answer : C. 32

48- Adnan was 21 years old in 1945, how old will be he in 1965?

A. 41
B. 43
C. 49
D. 45

Answer : B. 43

49- Steel is to Karachi as Hosiery is to ______?

A. Hyderabad
B. Lahore
C. Multan
D. Faisalabad

Answer : D. Faisalabad

50- Sweep is to Broom as Wash is to ______?

A. Soap
B. Tub
C. Water
D. Powder

Answer : A. Soap

51- Laughter is to Joy as Tears are to ______

A. Sadness
B. Anger
C. Happiness
D. Sorrow

Answer : D. Sorrow

52- Insert the missing number: 2,5,4,7,6,9,8,?

A. 11
B. 12
C. 13
D. 15

Answer : A. 11

53- Pond is to Ocean as Shallow is to ______?

A. High
B. Deep
C. Spot
D. Space

Answer : B. Deep

54- Knowledge is to Learned as Wealth is to ______?

A. Rich
B. Spend
C. Happy
D. Poor

Answer : A. Rich

55- Fish is to Water as Animal is to ______?

A. Jungle
B. Zoo
C. Forest
D. Land

Answer : D. Land

56- B D G K P ___?

A. R
B. S
C. V
D. Z

Answer : C. V

57- Find the odd-man out?

A. Trip
B. Pair
C. Peer
D. Rips

Answer : B. Pair

58- King is to Queen as Raja is to ______?

A. Princess
B. Rani
C. Empress
D. Woman

Answer : B. Rani

59- 2 4 12 48 240 ______?

A. 1440
B. 1442
C. 2400
D. 1220

Answer : A. 1440

60- Curse is to Bless as Deny is to ______?

A. Permit
B. Approval
C. Admit
D. Refuse

Answer : C. Admit

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Scroll to Top