Pak Navy Intelligence Verbal Test Paper-3

21- Which word does not belong to the list?

A. Mile
B. Inch
C. Foot
D. Acre

Answer : D. Acre

22- 6 7 9 12 16 21 27 34 ___ ?

A. 43
B. 40
C. 42
D. 46

Answer : C. 42

23- G F E D ___?

A. E
B. F
C. C
D. B

Answer : C. C

24- Tight is to Loose as Hard is to _____?

A. Soft
B. Stone
C. Difficult
D. Carbon

Answer : A. Soft

25- If Step is coded as 5631 then Pets is coded as _____?

A. 3167
B. 1365
C. 5163
D. 5316

Answer : B. 1365

26- Which of numbers does not belong to this group?

A. 7
B. 28
C. 49
D. 17

Answer : D. 17

27- Clear is to Foggy as Day is to _____?

A. Evening
B. Night
C. Noon
D. Morning

Answer : B. Night

28- 11 21 40 77 150 ___?

A. 294
B. 290
C. 395
D. 295

Answer : D. 295

29- Quran is to Muslim as Bible is to ______?

A. Hindu
B. Jew
C. Sikh
D. Christian

Answer : D. Christian

30- Listen is to Hear as Look is to ______?

A. Watch
B. See
C. Observe
D. Notice

Answer : B. See

31- Write the middle letter: B C D E F G H ?

A. D
B. E
C. C
D. F

Answer : B. E

32- Write number of the pair which is dissimilar to the others in the following;

A. Glass and Milk  
B. Bottle and Wine  
C. Radio and Transistor  
D. Pen and Ink  

Answer : C. Radio and Transistor

33- 7 11 16 21 26 31 ___ ?

A. 32
B. 34
C. 37
D. 38

Answer : C. 37

34- What is the odd term out here?

A. Foot
B. Yard
C. Meter
D. Square Yard

Answer : D. Square Yard

35- Which one is out of list?

A. Cow
B. Goat
C. Sheep
D. Horse

Answer : D. Horse

36- 2 7 24 77 ___?

A. 99
B. 144
C. 236
D. 238

Answer : D. 238

37- 27 25 26 24 25 23 24 22 ___?

A. 22, 21
B. 24, 23  
C. 23, 21 
D. 20, 21  

Answer : C. 23, 21

38- Lahore is to Punjab as Karachi is to ______?

A. Baluchistan
B. KPK
C. Sindh
D. City

Answer : D. City

39- Light is to Eye as Sound is to ______.

A. Foot
B. Ear
C. Arm
D. Leg

Answer : B. Ear

40- If 7+2-1 = H and 22+6-5=W then 11+6-2=?

A. M
B. N
C. O
D. P

Answer : C. O

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Scroll to Top