Pak Navy Intelligence Verbal Test Paper-3

81- 4 5 8 10 12 15 ___?

A. 20
B. 18
C. 17
D. 16

Answer : D. 16

82- 3 4 5 6, 5 6 7 8, 7 8 9 10, ?

A. 9 10 11 12
B. 11 12 13 14
C. 10 11 12 13
D. 8 9 10 11

Answer : A. 9 10 11 12

83- 25 20 15 10 ___?

A. 8
B. 5
C. 0
D. 4

Answer : B. 5

84- Which one is different from the rest?

A. Duck
B. Cow
C. Bull
D. Mare

Answer : C. Bull

85- A cake is cut so that, one piece, which is half of the cake, is twice as largest as the other piece. How many pieces are there?

A. 3
B. 5
C. 6
D. 2

Answer : A. 3

86- 3 6 9 12 15 ___ ?

A. 24
B. 18
C. 27
D. 21

Answer : B. 18

87- A C F J O ___ ?

A. S
B. T
C. U
D. V

Answer : C. U

88- Cotton is to quilt as ______ is to Blanket.

A. Wool
B. Pillow
C. Silk
D. Softness

Answer : A. Wool

89- Which letter is as far from L as far from J?

A. T
B. P
C. U
D. K

Answer : D. K

90- Cement is to Trowel as Paint is to ______ ?

A. Brush
B. Polish
C. Color
D. Tin Packet

Answer : A. Brush

91- Find the odd man out.

A. Jeep
B. Sleigh
C. Car
D. Bus

Answer : B. Sleigh

92- WXYZ XYZW ?

A. YZWX
B. YXWZ
C. YWXZ
D. YZXW

Answer : A. YZWX

93- Scooter is to Petrol as Truck is to ______ ?

A. Tyre
B. Diesel
C. Horn
D. Road

Answer : B. Diesel

94- 16 8 24 16 32 24 ______?

A. 32
B. 40
C. 16
D. 36

Answer : B. 40

95- 3 13 8 18 13 ?

A. 23
B. 18
C. 28
D. 33

Answer : A. 33

96- 101 105 111 119 ___?

A. 135
B. 125
C. 120
D. 129

Answer : D. 129

97- Which one is different from the rest?

A. Chair
B. Blue
C. Red
D. Yellow

Answer : A. Chair

98- Beijing is to China as _____ is to Pakistan.

A. Lahore
B. Karachi
C. Islamabad
D. Peshawar

Answer : C. Islamabad

99- Food is to Eat as Milk is to _____?

A. Drink
B. Water
C. Sugar
D. White

Answer : A. Drink

100- Snow is to Mountain as Sand is to ______?

A. Field
B. Plain
C. Forest
D. Desert

Answer : D. Desert

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Scroll to Top