ASF Assistant Director Past Paper Dated: 2024 Batch-1

1- He took ______ me the minute we met. But I’m not worried; I can take care of myself.

A. off
B. over
C. against
D. None of these

Answer : C. against

2- ‘that without which one cannot do’ is the meaning of:

A. indispensable
B. infallible
C. inadmissible
D. None of these

Answer : A. indispensable

3- Which of the following is a transitive verb?

A. flow
B. blow
C. go
D. None of these

Answer : D. None of these

4- Which has correct use of tenses?

A. Your mother had been waiting for you when you went to your friend’s house.
B. Your mother had being waited for you when you went to your friend’s house.
C. Your mother have been waited for you when you went to your friend’s house.
D. None of these

Answer : A. Your mother had been waiting for you when you went to your friend’s house.

5- ‘Listen and practice.’ is:

A. a sentence
B. a fragment
C. a phrase
D. None of these

Answer : A. a sentence

6- They should have worked hard.

A. Shouldn’t they?
B. Haven’t they?
C. Shouldn’t have they?
D. None of these

Answer : A. Shouldn’t they?

7- He is ______ me for opposing him.

A. vexed with
B. yielded to
C. passed for
D. None of these

Answer : A. vexed with

8- ‘Loquacious’ means:

A. Taciturn
B. Rational
C. Spirited
D. None of these

Answer : D. None of these

9- Although the sky was grey, we ______ on our picnic.

A. gone
B. had went
C. did go
D. None of these

Answer : C. did go

10- Which is the correct use of comparison?

A. I’m as at least qualified as, if not more than, the other candidate.
B. I’m at least as qualified as, if not more than, the other candidate.
C. I’m at least as qualified, if not more than, the other candidate.
D. None of these

Answer : B. I’m at least as qualified as, if not more than, the other candidate.

11- Which sentence is clear in meaning?

A. Too many tourists visit the cave each year. It could possibly damage the rock formations.
B. Too many tourists visit the cave each year. They could possibly damage the rock formations.
C. Too many tourists visit the cave each year. Their could possibly be damaged the rock formations.
D. None of these

Answer : B. Too many tourists visit the cave each year. They could possibly damage the rock formations.

12- Which is correct?

A. My whole family is worried because one of our cats seems to have disappeared.
B. My whole family is worried because one of our cat seems to have disappeared.
C. My whole family is worried because one of our cats seem to have disappeared.
D. None of these

Answer : A. My whole family is worried because one of our cats seems to have disappeared.

13- Which sentence doesn’t have a reduced-relative clause?

A. The picture painted by your brother is really beautiful.
B. Lessons learnt easily are soon forgotten.
C. The book leant by the library is missing.
D. None of these

Answer : D. None of these

14- The company officials felt the rising cost of health coverage was ______ enough to raise their employees’ insurance premiums.

A. disposition
B. emendation
C. improvident
D. None of these

Answer : D. None of these

15- “Macabre” means:

A. Gruesome
B. Pleasing
C. Tarried
D. None of these

Answer : A. Gruesome

16- “He seems to have acted properly.” The underlined part shows:

A. present perfect tense
B. perfect infinitive tense
C. present perfect continuous tense
D. None of these

Answer : B. perfect infinitive tense

17- Which is correct?

A. Health is preferable to wealth.
B. Health is more preferable than wealth.
C. Health is preferable over wealth.
D. None of these

Answer : A. Health is preferable to wealth.

18- Which is the correct passive voice of the following sentence?
Your blame counts for nothing.

A. Your blame is worth nothing when it is counted.
B. Nothing is counted for your blame.
C. Your blame is not counted by anything.
D. None of these

Answer : D. None of these

19- Which is the direct narration of the following indirect statement? We wanted to be confirmed that we were late.

A. We said, “For sure, we are late.”
B. We said, “We are late.”
C. We said, “We are late, aren’t we?”
D. None of these

Answer : C. We said, “We are late, aren’t we?”

20- Rarely, do the managers respond to customers’ queries because they think such requests are annoying.” The sentence is an example of:

A. ellipses
B. inversion
C. elision
D. None of these

Answer : B. inversion

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Scroll to Top