22- The small number or symbol written below the normal line of text is called:
A. Superscript
B. Footer
C. Subscript
D. Index
View Answer
Answer : A. Superscript
Description
23- Table of EXEL is consists of ?
A. Pages and Paragraphs
B. Charts and Diagrams
C. Rows and Columns
D. Text and Images
View Answer
Answer : C. Rows and Columns
Description
24- Factors Authentication is used for ?
A. Formatting documents
B. Speeding up the computer
C. Safe Passwords
D. Creating backups
View Answer
Answer : C. Safe Passwords
Description
25- In WhatsApp and Instagram have end to end encryption security ?
A. Only WhatsApp does
B. Only Instagram does
C. Both provide it
D. None of these
View Answer
Answer : C. Both provide it
Description
26- GPS Stand for ?
A. General Positioning System
B. Global Positioning System
C. Global Pathway System
D. General Pathway System
View Answer
Answer : B. Global Positioning System
Description
27- What is malware software?
A. Software that protects against viruses and threats
B. A type of software designed to improve computer performance
C. Malicious software designed to harm or exploit systems
D. None of these
View Answer
Answer : C. Malicious software designed to harm or exploit systems
Description
28- Who mediated/brokered the Indus Water Treaty in 1960?
A. Soviet Union
B. China
C. World Bank
D. UNO
View Answer
Answer : C. World Bank
Description
29- Main Point of 1940 Resolution was ?
A. Abolition of British Rule
B. Separate State
C. Merger With Bangladesh
D. None of these
View Answer
Answer : B. Separate State
Description
30- CPEC stands for _____?
A. China Pakistan economic corporation
B. China Pakistan economic corridor
C. Pakistan China economic corporation
D. Pakistan China economic corridor
View Answer
Answer : B. China Pakistan economic corridor
Description
31- Which is the Oldest University of Pakistan?
A. University of the Punjab, Lahore
B. King Edward Medical University, Lahore
C. King Edward Medical University
D. University of Agriculture, Faisalabad
View Answer
Answer : A. University of the Punjab, Lahore
Description
32- Moenjodaro is in which province of Pakistan?
A. Punjab
B. Sindh
C. KPK
D. Balochistan
View Answer
Answer : B. Sindh
Description
33- If a train's start time is 03:15 and reached in 02 hours and 45 minutes. When the train will reach ?
A. 05:00
B. 05:30
C. 0:600
D. 07:00
View Answer
Answer : C. 0:600
Description
34- 3y-5= 10. The value of y will be ?
A. 3
B. 5
C. 10
D. 12
View Answer
Answer : B. 5
Description
35- If there are 25 questions, each correct answer gives 2 marks, and each wrong answer deducts 0.5 marks, a student secures 37.5 marks. How many wrong answers did the student have?
A. 5
B. 8
C. 10
D. None of these
View Answer
Answer : A. 5
Description
36- 5 : 25 :: 6 : ?
A. 26
B. 36
C. 60
D. 66
View Answer
Answer : B. 36
Description
37- Which Sahabi did Jehad on the issue of Zakat ?
A. Hazrat Abu Bakar RA
B. Hazrat Usman RA
C. Hazrat Ali RA
D. None of the above
View Answer
Answer : A. Hazrat Abu Bakar RA
Description
38- Which Prophet remained in the abdomen of a fish ?
A. Hazrat Ibrahim AS
B. Hazrat Musa AS
C. Hazrat Younas AS
D. Hazrat Dawood AS
View Answer
Answer : C. Hazrat Younas AS
Description
39- Who did Jihad against false prophets?
A. First caliph
B. Second caliph
C. Third caliph
D. Fourth caliph
View Answer
Answer : A. First caliph
Description
40- Which was the first mosque built by the Holy Prophet (PBUH)?