Pak Navy Intelligence Verbal Test Paper-4

21- What is the next number in the following series: 10, 2, 20, 4, 40, 8, 70,___?

A. 10
B. 12
C. 14
D. 16

Answer : C. 14

22- Find the odd man out.

A. Rose
B. Lily
C. Tulip
D. Flower

Answer : D. Flower

23- Find the odd man out.

A. Nile
B. Yangtze
C. Indus
D. Atlantic

Answer : D. Atlantic

24- Which one is different from the rest?

A. Heaven
B. Town
C. City
D. Village

Answer : A. Heaven

25- Which one is different from the rest?

A. ABC
B. XYZ
C. KMN
D. RST

Answer : C. KMN

26- Find the odd man out.

A. England
B. Beijing
C. Lahore
D. Karachi

Answer : A. England

27- What is the next number in the following series: 5, 7, 4, 6, 3, ___?

A. 4
B. 5
C. 2
D. 7

Answer : C. 2

28- Find the odd man out.

A. Dinner
B. Lunch
C. Breakfast
D. Party

Answer : D. Party

29- Insert the missing number: 4, 13, 22, __, 40.

A. 30
B. 31
C. 37
D. 29

Answer : B. 31

30- If "DCF" means "BAD," then "ECV" means ______?

A. BAT
B. RAT
C. FAT
D. CAT

Answer : D. CAT

31- Sand is to Desert as Water is to ______?

A. Sky
B. Mountain
C. Ocean
D. Island

Answer : C. Ocean

32- What is the next number in the following series: 381, 378, 373, 366, ___?

A. 356
B. 358
C. 357
D. 360

Answer : C. 357

33- Which one is different from the rest?

A. Iron
B. Silver
C. Gold
D. Wood

Answer : D. Wood

34- Which is different from the rest?

A. Student and Teacher  
B. Book and Leaf  
C. Science and Laboratory  
D. Tailor and Cloth  

Answer : B. Book and Leaf

35- Accelerate is to Retard as Praise is to ______?

A. Scold
B. Glorify
C. Applaud
D. Commend

Answer : A. Scold

36- Rush is to Reckless as Compulsory is to ______?

A. Binding
B. Voluntary
C. Complete
D. Optional

Answer : A. Binding

37- Which one is different from the rest?

A. Atlantic
B. Pacific
C. Indian
D. Arabian

Answer : D. Arabian

38- What is the next number in the following series: 4, 8, 32, 5, 9, ___?

A. 42
B. 10
C. 45
D. 64

Answer : C. 45

39- What is the next in the following series: A, C, F, ___?

A. H
B. J
C. K
D. L

Answer : B. J

40- Find the odd man out.

A. Cat
B. Dog
C. Ostrich
D. Fox

Answer : C. Ostrich

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Scroll to Top