Top 100 Important Antonyms Mcqs Set-8

1- What is the antonym of “Posthumous”?

A. Fictional
B. Immortal
C. Historical
D. Ante mortem

Answer : D. Ante mortem

2- What is the antonym of “Lucid”?

A. Clear
B. Unclear
C. Transparent
D. Bright

Answer : B. Unclear

3- What is the antonym of “Thrifty”?

A. Lavish
B. Generous
C. Unclear
D. Innocent

Answer : A. Lavish

4- What is the antonym of “Vivid”?

A. Dull
B. Bright
C. Lively
D. Radiant

Answer : A. Dull

5- What is the antonym of “Culprit”?

A. Guilty
B. Wrong
C. Criminal
D. Innocent

Answer : D. Innocent

6- What is the antonym of “Distress”?

A. Fear
B. Worry
C. Trouble
D. Comfort

Answer : D. Comfort

7- What is the antonym of “Bungle”?

A. Fail
B. Spoil
C. Destroy
D. Succeed

Answer : D. Succeed

8- What is the antonym of “Negligence”?

A. Care
B. Neglect
C. Laziness
D. Delay

Answer : A. Care

9- What is the antonym of “Gambol”?

A. Rest
B. Jump
C. Play
D. Frolic

Answer : A. Rest

10- What is the antonym of “Gigantic”?

A. Big
B. Tiny
C. Large
D. Huge

Answer : B. Tiny

11- What is the antonym of “Inhospitable”?

A. Unkind
B. Rude
C. Friendly
D. Kind

Answer : C. Friendly

12- What is the antonym of “Thrive”?

A. Fail
B. Grow
C. Prosper
D. Improve

Answer : A. Fail

13- What is the antonym of “Slurred”?

A. Unclear
B. Confused
C. Clear
D. Mumbled

Answer : C. Clear

14- What is the antonym of “Abstain”?

A. Resist
B. Avoid
C. Indulge
D. Refrain

Answer : C. Indulge

15- What is the antonym of “Benevolent”?

A. Kind
B. Charitable
C. Malevolent
D. Compassionate

Answer : C. Malevolent

16- What is the antonym of “Candid”?

A. Frank
B. Honest
C. Sincere
D. Deceptive

Answer : D. Deceptive

17- What is the antonym of “Diligent”?

A. Careless
B. Industrious
C. Hardworking
D. Attentive

Answer : A. Careless

18- What is the antonym of “Eloquent”?

A. Fluent
B. Articulate
C. Expressive
D. Inarticulate

Answer : D. Inarticulate

19- What is the antonym of “Frugal”?

A. Extravagant
B. Sparing
C. Thrifty
D. Economical

Answer : A. Extravagant

20- What is the antonym of “Genuine”?

A. Real
B. Counterfeit
C. Original
D. Authentic

Answer : B. Counterfeit

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Scroll to Top