Top 100 Important Antonyms Mcqs Set-8

21- What is the antonym of “Hostile”?

A. Friendly
B. Unfriendly
C. Antagonistic
D. Aggressive

Answer : A. Friendly

22- What is the antonym of “Impartial”?

A. Fair
B. Neutral
C. Biased
D. Unprejudiced

Answer : C. Biased

23- What is the antonym of “Judicious”?

A. Wise
B. Sensible
C. Reckless
D. Prudent

Answer : C. Reckless

24- What is the antonym of “Keen”?

A. Eager
B. Enthusiastic
C. Zealous
D. Indifferent

Answer : D. Indifferent

25- What is the antonym of “Lenient”?

A. Strict
B. Merciful
C. Tolerant
D. Forgiving

Answer : A. Strict

26- What is the antonym of “Meticulous”?

A. Careful
B. Precise
C. Careless
D. Thorough

Answer : C. Careless

27- What is the antonym of “Notorious”?

A. Esteemed
B. Disgraced
C. Infamous
D. Disreputable

Answer : A. Esteemed

28- What is the antonym of “Obsolete”?

A. Current
B. Archaic
C. Ancient
D. Outdated

Answer : A. Current

29- What is the antonym of “Plausible”?

A. Credible
B. Believable
C. Implausible
D. Reasonable

Answer : C. Implausible

30- What is the antonym of “Quaint”?

A. Modern
B. Unusual
C. Picturesque
D. Charming

Answer : A. Modern

31- What is the antonym of “Resilient”?

A. Strong
B. Fragile
C. Robust
D. Flexible

Answer : B. Fragile

32- What is the antonym of “Sporadic”?

A. Irregular
B. Occasional
C. Scattered
D. Continuous

Answer : D. Continuous

33- What is the antonym of “Tedious”?

A. Boring
B. Monotonous
C. Engaging
D. Wearisome

Answer : C. Engaging

34- What is the antonym of “Unanimous”?

A. Divided
B. Agreed
C. United
D. Harmonious

Answer : A. Divided

35- What is the antonym of “Versatile”?

A. Adaptable
B. Multifaceted
C. Inflexible
D. Resourceful

Answer : C. Inflexible

36- What is the antonym of “Wary”?

A. Alert
B. Cautious
C. Vigilant
D. Careless

Answer : D. Careless

37- What is the antonym of “Zealous”?

A. Ardent
B. Apathetic
C. Enthusiastic
D. Passionate

Answer : B. Apathetic

38- What is the antonym of “Arduous”?

A. Difficult
B. Laborious
C. Effortless
D. Strenuous

Answer : C. Effortless

39- What is the antonym of “Brevity”?

A. Lengthiness
B. Succinctness
C. Shortness
D. Conciseness

Answer : A. Lengthiness

40- What is the antonym of “Coherent”?

A. Logical
B. Consistent
C. Incoherent
D. Rational

Answer : C. Incoherent

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Scroll to Top