Top 100 Important Antonyms Mcqs Set-8

81- What is the antonym of “Docile”?

A. Gentle
B. Obedient
C. Rebellious
D. Submissive

Answer : C. Rebellious

82- What is the antonym of “Eclectic”?

A. Diverse
B. Varied
C. Uniform
D. Wide-ranging

Answer : C. Uniform

83- What is the antonym of “Ephemeral”?

A. Brief
B. Fleeting
C. Transient
D. Enduring

Answer : D. Enduring

84- What is the antonym of “Equivocal”?

A. Doubtful
B. Ambiguous
C. Uncertain
D. Unambiguous

Answer : D. Unambiguous

85- What is the antonym of “Exuberant”?

A. Lively
B. Subdued
C. Energetic
D. Enthusiastic

Answer : B. Subdued

86- What is the antonym of “Fervent”?

A. Zealous
B. Indifferent
C. Ardent
D. Passionate

Answer : B. Indifferent

87- What is the antonym of “Immaculate”?

A. Pure
B. Spotless
C. Stained
D. Clean

Answer : C. Stained

88- What is the antonym of “Inadvertent”?

A. Deliberate
B. Accidental
C. Unplanned
D. Unintentional

Answer : A. Deliberate

89- What is the antonym of “Indigenous”?

A. Native
B. Local
C. Foreign
D. Aboriginal

Answer : C. Foreign

90- What is the antonym of “Insipid”?

A. Dull
B. Bland
C. Flavorful
D. Tasteless

Answer : C. Flavorful

91- What is the antonym of “Lethargic”?

A. Inactive
B. Energetic
C. Drowsy
D. Sluggish

Answer : B. Energetic

92- What is the antonym of “Lucid”?

A. Clear
B. Intelligible
C. Obscure
D. Understandable

Answer : C. Obscure

93- What is the antonym of “Munificent”?

A. Stingy
B. Liberal
C. Charitable
D. Generous

Answer : A. Stingy

94- What is the antonym of “Obdurate”?

A. Obstinate
B. Compliant
C. Inflexible
D. Stubborn

Answer : B. Compliant

95- What is the antonym of “Pernicious”?

A. Harmful
B. Beneficial
C. Injurious
D. Destructive

Answer : B. Beneficial

96- What is the antonym of “Precarious”?

A. Secure
B. Risky
C. Unstable
D. Uncertain

Answer : A. Secure

97- What is the antonym of “Reprehensible”?

A. Shameful
B. Blameworthy
C. Disgraceful
D. Commendable

Answer : D. Commendable

98- What is the antonym of “Sycophantic”?

A. Servile
B. Flattering
C. Fawning
D. Independent

Answer : D. Independent

99- What is the antonym of “Turbulent”?

A. Calm
B. Violent
C. Chaotic
D. Agitated

Answer : A. Calm

100- What is the antonym of “Vociferous”?

A. Noisy
B. Loud
C. Quiet
D. Boisterous

Answer : C. Quiet

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Scroll to Top