Top 100 Important Antonyms Mcqs Set-8

41- What is the antonym of “Deference”?

A. Respect
B. Submission
C. Disrespect
D. Reverence

Answer : C. Disrespect

42- What is the antonym of “Eminent”?

A. Obscure
B. Famous
C. Renowned
D. Distinguished

Answer : A. Obscure

43- What is the antonym of “Futile”?

A. Useless
B. Fruitless
C. Effective
D. Pointless

Answer : C. Effective

44- What is the antonym of “Gregarious”?

A. Solitary
B. Friendly
C. Outgoing
D. Sociable

Answer : A. Solitary

45- What is the antonym of “Haphazard”?

A. Random
B. Disorderly
C. Systematic
D. Careless

Answer : C. Systematic

46- What is the antonym of “Incessant”?

A. Perpetual
B. Intermittent
C. Uninterrupted
D. Continuous

Answer : B. Intermittent

47- What is the antonym of “Laudable”?

A. Admirable
B. Despicable
C. Commendable
D. Praiseworthy

Answer : B. Despicable

48- What is the antonym of “Mandatory”?

A. Optional
B. Required
C. Obligatory
D. Compulsory

Answer : A. Optional

49- What is the antonym of “Ostentatious”?

A. Showy
B. Pretentious
C. Modest
D. Flamboyant

Answer : C. Modest

50- What is the antonym of “Pragmatic”?

A. Realistic
B. Practical
C. Sensible
D. Idealistic

Answer : D. Idealistic

51- What is the antonym of “Reticent”?

A. Taciturn
B. Communicative
C. Reserved
D. Silent

Answer : B. Communicative

52- What is the antonym of “Subtle”?

A. Obvious
B. Nuanced
C. Refined
D. Delicate

Answer : A. Obvious

53- What is the antonym of “Tranquil”?

A. Calm
B. Peaceful
C. Serene
D. Turbulent

Answer : D. Turbulent

54- What is the antonym of “Ubiquitous”?

A. Rare
B. Pervasive
C. Universal
D. Omnipresent

Answer : A. Rare

55- What is the antonym of “Vindictive”?

A. Vengeful
B. Spiteful
C. Forgiving
D. Retaliatory

Answer : C. Forgiving

56- What is the antonym of “Austere”?

A. Strict
B. Stern
C. Severe
D. Luxurious

Answer : D. Luxurious

57- What is the antonym of “Belligerent”?

A. Hostile
B. Peaceful
C. Combative
D. Aggressive

Answer : B. Peaceful

58- What is the antonym of “Capricious”?

A. Erratic
B. Fickle
C. Consistent
D. Unpredictable

Answer : C. Consistent

59- What is the antonym of “Dauntless”?

A. Timid
B. Brave
C. Fearless
D. Courageous

Answer : A. Timid

60- What is the antonym of “Exonerate”?

A. Clear
B. Acquit
C. Absolve
D. Convict

Answer : D. Convict

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Scroll to Top