Top 100 Important Antonyms Mcqs Set-8

61- What is the antonym of “Fortuitous”?

A. Lucky
B. Accidental
C. Chance
D. Deliberate

Answer : D. Deliberate

62- What is the antonym of “Impetuous”?

A. Rash
B. Hasty
C. Cautious
D. Spontaneous

Answer : C. Cautious

63- What is the antonym of “Insolent”?

A. Rude
B. Arrogant
C. Impudent
D. Respectful

Answer : D. Respectful

64- What is the antonym of “Magnanimous”?

A. Petty
B. Noble
C. Forgiving
D. Generous

Answer : A. Petty

65- What is the antonym of “Opaque”?

A. Cloudy
B. Obscure
C. Transparent
D. Murky

Answer : C. Transparent

66- What is the antonym of “Perpetual”?

A. Eternal
B. Endless
C. Temporary
D. Everlasting

Answer : C. Temporary

67- What is the antonym of “Prolific”?

A. Fruitful
B. Productive
C. Fertile
D. Unproductive

Answer : D. Unproductive

68- What is the antonym of “Sagacious”?

A. Wise
B. Foolish
C. Astute
D. Discerning

Answer : B. Foolish

69- What is the antonym of “Taciturn”?

A. Talkative
B. Reticent
C. Silent
D. Reserved

Answer : A. Talkative

70- What is the antonym of “Tenacious”?

A. Yielding
B. Resolute
C. Determined
D. Persistent

Answer : A. Yielding

71- What is the antonym of “Abundant”?

A. Copious
B. Scarce
C. Ample
D. Plentiful

Answer : B. Scarce

72- What is the antonym of “Amiable”?

A. Affable
B. Hostile
C. Friendly
D. Pleasant

Answer : B. Hostile

73- What is the antonym of “Astute”?

A. Clever
B. Shrewd
C. Naive
D. Sharp

Answer : C. Naive

74- What is the antonym of “Clandestine”?

A. Open
B. Covert
C. Secret
D. Hidden

Answer : A. Open

75- What is the antonym of “Complacent”?

A. Content
B. Self-satisfied
C. Uncritical
D. Concerned

Answer : D. Concerned

76- What is the antonym of “Conspicuous”?

A. Visible
B. Noticeable
C. Prominent
D. Inconspicuous

Answer : D. Inconspicuous

77- What is the antonym of “Credulous”?

A. Gullible
B. Trusting
C. Skeptical
D. Believing

Answer : C. Skeptical

78- What is the antonym of “Defiant”?

A. Disobedient
B. Obedient
C. Resistant
D. Rebellious

Answer : B. Obedient

79- What is the antonym of “Derogatory”?

A. Insulting
B. Disparaging
C. Disrespectful
D. Complimentary

Answer : D. Complimentary

80- What is the antonym of “Discreet”?

A. Tactful
B. Indiscreet
C. Prudent
D. Careful

Answer : B. Indiscreet

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Scroll to Top