Synonyms Mcqs

1- What is the Synonym of VIRDICT ?

A. Decide
B. Decision
C. Order
D. Command

Answer : B. Decision

2- What is the Synonym of ESCALATION ?

A. Publish
B. Highlight
C. Increase
D. Light 

Answer : C. Increase

3- What is the Synonym of BUG ?

A. Bother
B. Trouble
C. Quartet
D. Tension

Answer : A. Bother

4- What is the Synonym of OCCUR ?

A. Taken
B. Done
C. Perform
D. Happen

Answer : D. Happen

5- What is the Synonym of DWARF ?

A. Animal
B. Dwell
C. Short
D. Small

Answer : B. Dwell

6- What is the Synonym of Escape ?

A. Run
B. Run off
C. Independent
D. Let Alone

Answer : B. Run off

7- What is the Synonym of Triumph ?

A. A great Victory
B. Achievement
C. Both A and B
D. None of these

Answer : C. Both A and B

8- What is the Synonym of Saviour ?

A. Protector
B. Enemy
C. Safeguard
D. Safety 

Answer : A. Protector

9- What is the Synonym of Conversation ?

A. Listen
B. Communication
C. Talk
D. Telecom

Answer : B. Communication

10- What is the Synonym of Proficient ?

A. Competent
B. Dull
C. Saviour
D. Hardworking

Answer : A. Competent

11- What is the Synonym of Contempt ?

A. Confined
B. Regard
C. Praise
D. Disregard

Answer : D. Disregard

12- What is the Synonym of Proclaimed ?

A. Hide
B. Obscure
C. Announced
D. Unclear 

Answer : C. Announced

13- What is the Synonym of Elaborate ?

A. Unrefined
B. Facile
C. Detailed
D. Plain 

Answer : C. Detailed

14- What is the Synonym of Illustration ?

A. Reason
B. Explanation
C. Cause
D. Goal

Answer : B. Explanation

15- What is the Synonym of Curious ?

A. Snoopy
B. Dim
C. Deceased
D. Bemuse

Answer : A. Snoopy

16- What is the Synonym of Absolute ?

A. Division
B. Small
C. Half
D. Complete

Answer : D. Complete

17- What is the Synonym of LOW BROW ?

A. Educated
B. Boor
C. Hairs
D. Unintellectual

Answer : B. Boor

18- What is the Synonym of AMALGAMATION ?

A. Crowd
B. Combination
C. Thinking
D. Understanding 

Answer : B. Combination

19- What is the Synonym of Random ?

A. Specific
B. Ordinary
C. Regular
D. Casual

Answer : D. Casual

20- What is the Synonym of Rigid ?

A. Inflexible
B. Friendly
C. Welcoming
D. Warn

Answer : A. Inflexible

1

2

5

6

7

8

9

10

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Scroll to Top