Synonyms Mcqs

141- What is the Synonym of Deference ?

A. Respect
B. Disregard
C. Disrespect
D. Contempt

Answer : A. Respect

142- What is the Synonym of Quiver ?

A. Certain
B. Terminate
C. Lasting
D. Tremble

Answer : D. Tremble

143- What is the Synonym of Intrepid ?

A. Interrupt
B. Fearless
C. Terrified
D. Trespass

Answer : B. Fearless

144- What is the Synonym of Resilient ?

A. Flexible
B. Proud
C. Separate
D. Rigid

Answer : A. Flexible

145- What is the Synonym of Remit ?

A. Argue
B. Cancel
C. Kind
D. Praise

Answer : B. Cancel

146- What is the Synonym of ISOLATION ?

A. Fear
B. Solitude
C. Plenitude
D. Disease 

Answer : B. Solitude

147- What is the Synonym of INFATUATION ?

A. Passion
B. Training
C. Saturation
D. Instructions

Answer : A. Passion

148- What is the Synonym of INVIDIOUS ?

A. Handsome
B. Harmless
C. Unpleasant
D. Independent

Answer : C. Unpleasant

149- What is the Synonym of ATTEMPT ?

A. Explain
B. Explore
C. Tear
D. Try

Answer : D. Try

150- What is the Synonym of NEGLIGENT ?

A. Careless
B. Turn
C. Deside
D. Want

Answer : A. Careless

151- What is the Synonym of AWFY ?

A. Terrible
B. Happy
C. Active
D. Clear 

Answer : A. Terrible

152- What is the Synonym of Abhor ?

A. Love
B. Admire
C. Prefer
D. Hate

Answer : D. Hate

153- What is the Synonym of Ambiguous ?

A. Definite
B. Clear
C. Uncertain
D. Precinct 

Answer : C. Uncertain

154- What is the Synonym of Breakneck ?

A. Rapid
B. Slow
C. Dangerously
D. Leisurely

Answer : A. Rapid

155- What is the Synonym of Colossal ?

A. Class
B. Enormous
C. Clearness
D. Doubtful 

Answer : B. Enormous

156- What is the Synonym of Curious ?

A. Uninterested
B. Apathetic
C. Inquisitive
D. Indifferent 

Answer : C. Inquisitive

157- What is the Synonym of NAP ?

A. Jump
B. Walk
C. Wake
D. Sleep 

Answer : D. Sleep

158- What is the Synonym of RESEMBLE ?

A. Compare
B. Differ
C. Similar
D. Imitate

Answer : C. Similar

159- What is the Synonym of DETERMINED ?

A. Firm
B. Resolute
C. Both A and B
D. None of these 

Answer : C. Both A and B

160- What is the Synonym of GADGET ?

A. Device
B. Tenure
C. Modest
D. Thing 

Answer : A. Device

1

2

5

6

7

8

9

10

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Scroll to Top