Synonyms Mcqs

121- What is the Synonym of ECHO ?

A. Song
B. Bird
C. Building
D. Repetition of Sound

Answer : D. Repetition of Sound

122- What is the Synonym of EVADE ?

A. Capture
B. Convicted
C. Avoid
D. Seize

Answer : C. Avoid

123- What is the Synonym of CONTRADICT ?

A. Clear
B. Confine
C. Deplore
D. Oppose 

Answer : D. Oppose

124- What is the Synonym of DENOUNCE ?

A. Decrease
B. Tricky
C. Copied
D. Criticize

Answer : D. Criticize

125- What is the Synonym of DELINEATE?

A. Describe
B. Ridicule
C. Harmful
D. Carefulness 

Answer : A. Describe

126- What is the Synonym of Determined ?

A. Weak
B. Purposeful
C. Undetermined
D. Irresolute

Answer : B. Purposeful

127- What is the Synonym of Rugged ?

A. Even
B. Flat
C. Smooth
D. Craggy 

Answer : C. Smooth

128- What is the Synonym of Device ?

A. Craggy
B. Ruin
C. Wait-list
D. Accessory

Answer : D. Accessory

129- What is the Synonym of Muster ?

A. Separation
B. Aggregation
C. Division
D. None of these 

Answer : B. Aggregation

130- What is the Synonym of Sibling ?

A. Brother
B. Sister
C. Both A and B
D. None of these

Answer : C. Both A and B

131- What is the Synonym of LENIENT ?

A. Forgiving
B. Merciful
C. Strict
D. Tolerant

Answer : A. Forgiving

132- What is the Synonym of LIMELIGHT ?

A. Famous
B. Popular
C. Disgrace
D. Getting public attention

Answer : D. Getting public attention

133- What is the Synonym of GRATITUDE ?

A. Thankfulness
B. Respect
C. Kind
D. Clove 

Answer : A. Thankfulness

134- What is the Synonym of CATARRH ?

A. Wound
B. Threat Disease
C. Flue
D. Fever 

Answer : C. Flue

135- What is the Synonym of OCULIST ?

A. Liver specialist
B. Ear specialist
C. General physician
D. Eye specialist 

Answer : D. Eye specialist

136- What is the Synonym BENEVOLENT ?

A. Kind
B. Cruel
C. Selfish
D. Greedy 

Answer : A. Kind

137- What is the Synonym of DILIGENT?

A. Agent
B. Hardworking
C. Denting
D. Drowning

Answer : B. Hardworking

138- What is the Synonym of BRIEF ?

A. Short
B. Small
C. Limited
D. Little 

Answer : A. Short

139- What is the Synonym of DELEGATE ?

A. Officer
B. Member
C. Representative
D. Servent 

Answer : C. Representative

140- What is the Synonym of ACUTE ?

A. Not Serious
B. Chronic
C. Obtuse
D. Severe

Answer : D. Severe

1

2

5

6

7

8

9

10

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Scroll to Top