Antonyms Mcqs

1- What is the Antonym of Advocate ?

A. Opponent
B. Helper
C. Well wisher
D. Receiver

Answer : A. Opponent

2- What is the Antonym of Benefit ?

A. Profit
B. Disadvantage
C. Blockage
D. Higher 

Answer : C. Blockage

3- What is the Antonym of Proficiency ?

A. Expert
B. Accuracy
C. Disagree
D. Inefficiency

Answer : D. Inefficiency

4- What is the Antonym of Surprise ?

A. Bad News
B. Aware
C. Unpredictable
D. Unconscious 

Answer : B. Aware

5- What is the Antonym of Discover ?

A. Hide
B. Attend
C. Authority
D. Lack of 

Answer : A. Hide

6- What is the Antonym of Repulsive ?

A. Revolting
B. Shine
C. Creepy
D. Alluring

Answer : D. Alluring

7- What is the Antonym of Ambiguous ?

A. Auxiliary
B. Salvageable
C. Responsible
D. Clear

Answer : D. Clear

8- What is the Antonym of Blunt ?

A. Sharp
B. Frank
C. Friendly
D. Dull

Answer : A. Sharp

9- What is the Antonym of Exclude ?

A. Reject
B. Ignore
C. Include
D. Overlook 

Answer : C. Include

10- What is the Antonym of Exposure ?

A. Publicity
B. Experience
C. Secret
D. Contact

Answer : C. Secret

11- What is the Antonym of Forbid ?

A. Prevent
B. Allow
C. Stop
D. Avoid 

Answer : B. Allow

12- What is the Antonym of Relinquish ?

A. Abdicate
B. Renounce
C. Deny
D. Possess

Answer : D. Possess

13- What is the Antonym of Embracing ?

A. Clinch
B. Free
C. Grab
D. Envelope 

Answer : B. Free

14- What is the Antonym of Drought ?

A. Surplus
B. Privation
C. Need
D. Lack 

Answer : A. Surplus

15- What is the Antonym of Ancestors ?

A. Founder
B. Forefather
C. Descendant
D. Originator 

Answer : C. Descendant

16- What is the Antonym of Terrible ?

A. Scaring
B. Soothing
C. Horrible
D. Awful 

Answer : B. Soothing

17- What is the Antonym of Fertile ?

A. Productive
B. Lush
C. Rich
D. Barren

Answer : B. Barren

18- What is the Antonym of Starvation ?

A. Abundance
B. Hunger
C. Famine
D. Shortage 

Answer : A. Abundance

19- What is the Antonym of Extensive ?

A. Abstract
B. Expensive
C. Narrow
D. Spread

Answer : C. Narrow

20- What is the Antonym of Solicitous ?

A. Attentive
B. Distant
C. Aloof
D. Remote 

Answer : A. Attentive

1

2

5

6

7

8

9

10

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Scroll to Top