Antonyms Mcqs

21- What is the Antonym of Grab ?

A. Seize
B. Release
C. Capture
D. Catch 

Answer : B. Release

22- What is the Antonym of Precedent ?

A. Example
B. Criterion
C. Norm
D. Ultimate

Answer : D. Ultimate

23- What is the Antonym of Entitle ?

A. Forbid
B. Permit
C. Designate
D. Empower 

Answer : A. Forbid

24- What is the Antonym of Retrieve ?

A. Relieve
B. Lose
C. Privilege
D. Uncertain

Answer : B. Lose

25- What is the Antonym of Destination ?

A. Determination
B. Alternation
C. Perfection
D. Variation 

Answer : C. Perfection

26- What is the Antonym of CALM ?

A. Summit
B. Excite
C. Distress
D. React

Answer : B. Excite

27- What is the Antonym of CARRY ?

A. Embrace
B. Support
C. Let Fall
D. Intent

Answer : C. Let Fall

28- What is the Antonym of  CHIEF ?

A. Cardinal
B. Servant
C. Guest
D. Friend

Answer : B. Servant

29- What is the Antonym of ACCEPT ?

A. Refuse
B. Confirm
C. Approve
D. Accept

Answer : A. Refuse

30- What is the Antonym of ANNUAL ?

A. Confirm
B. Cancel
C. Repeal
D. None of these

Answer : D. None of these

31- What is the Antonym of Precision ?

A. Meticulous
B. Excatness
C. Vagueness
D. Accuracy 

Answer : C. Vagueness

32- What is the Antonym of Whimsical ?

A. Sober
B. Imagination
C. Unusual
D. Fanciful

Answer : A. Sober

33- What is the Antonym of Adverse ?

A. Favorable
B. Untimely
C. Determination
D. Contrary 

Answer : A. Favorable

34- What is the Antonym of Credible ?

A. Valid
B. Pleasurable
C. Plausible
D. Improbable

Answer : D. Improbable

35- What is the Antonym of Flaunt ?

A. Show
B. Hide
C. Brandish
D. Exhibit 

Answer : B. Hide

36- What is the Antonym of Acute ?

A. Negligible
B. Drastic
C. Terrible
D. Hunger 

Answer : A. Negligible

37- What is the Antonym of Appraise ?

A. Evaluate
B. Inconvenience
C. Estimate
D. Undervalve

Answer : D. Undervalve

38- What is the Antonym of Apprise ?

A. Description
B. Enliven
C. Publish
D. Mystify

Answer : D. Mystify

39- What is the Antonym of Inherent ?

A. Intrinsic
B. Integral
C. Essential
D. Foreign

Answer : D. Foreign

40- What is the Antonym of Hassle ?

A. Annoy
B. Irritate
C. Truce
D. Duel 

Answer : C. Truce

1

2

5

6

7

8

9

10

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Scroll to Top