Antonyms Mcqs

181- What is the antonym of "Surpass"?

A. Exceed
B. Fail
C. Undone
D. Improve 

Answer : B. Fail

182- What is the antonym of "Adversity"?

A. Hardship
B. Struggle
C. Trouble
D. Prosperity

Answer : D. Prosperity

183- What is the antonym of "Benign"?

A. Harmful
B. Kindly
C. Friendly
D. Gentle 

Answer : A. Harmful

184- What is the antonym of "Candid"?

A. Honest
B. Deceitful
C. Frank
D. Open

Answer : B. Deceitful

185- What is the antonym of "Dauntless"?

A. Fearful
B. Brave
C. Bold
D. Confident 

Answer : A. Fearful

186- What is the antonym of "Elated"?

A. Joyful
B. Happy
C. Cheerful
D. Miserable

Answer : D. Miserable

187- What is the antonym of "Frugal"?

A. Economical
B. Thirsty
C. Careless
D. Wasteful

Answer : D. Wasteful

188- What is the antonym of "Genuine"?

A. Fake
B. Real
C. Authentic
D. Original 

Answer : A. Fake

189- What is the antonym of "Haughty"?

A. Humble
B. Arrogant
C. Proud
D. Conceited 

Answer : A. Humble

190- What is the antonym of "Indifferent"?

A. Unconcerned
B. Interested
C. Natural
D. Apathetic 

Answer : B. Interested

191- What is the antonym of "Jovial"?

A. Cheerful
B. Jolly
C. Serious
D. Happy 

Answer : C. Serious

192- What is the antonym of "Keen"?

A. Sharp
B. Eager
C. Dull
D. Enthusiastic

Answer : C. Dull

193- What is the antonym of "Lament"?

A. Mourn
B. Cry
C. Rejoice
D. Grieve 

Answer : C. Rejoice

194- What is the antonym of "Mediocre"?

A. Excellent
B. Average
C. Ordinary
D. Common 

Answer : A. Excellent

195- What is the antonym of "Notorious"?

A. Infamous
B. Famous
C. Dishonorable
D. Wicked 

Answer : B. Famous

196- What is the antonym of "Obstinate"?

A. Flexible
B. Stubborn
C. Headstrong
D. Rigid 

Answer : A. Flexible

197- What is the antonym of "Precise"?

A. Accurate
B. Inaccurate
C. Exact
D. Correct 

Answer : B. Inaccurate

198- What is the antonym of "Quaint"?

A. Charming
B. Unusual
C. Old fashioned
D. Modern

Answer : D. Modern

199- What is the antonym of "Rigid"?

A. Stiff
B. Strict
C. Flexible
D. Hard

Answer : C. Flexible

200- What is the antonym of "Tedious"?

A. Boring
B. Dull
C. Exciting
D. Monotonous 

Answer : C. Exciting

1

2

5

6

7

8

9

10

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Scroll to Top