Antonyms Mcqs

161- What is the antonym of "Reluctant"?

A. Eager
B. Hesitant
C. Unwilling
D. Indecisive

Answer : A. Eager

162- What is the antonym of "Tranquil"?

A. Peaceful
B. Calm
C. Serene
D. Noisy

Answer : D. Noisy

163- What is the antonym of "Versatile"?

A. Adaptable
B. Flexible
C. Inflexible
D. Multi-talented

Answer : C. Inflexible

164- What is the antonym of "Disperse"?

A. Scatter
B. Speared
C. Gather
D. Separate 

Answer : C. Gather

165- What is the antonym of "Morose"?

A. Gloomy
B. Sad
C. Sullen
D. Cheerful

Answer : D. Cheerful

166- What is the Antonym of Banter ?

A. Argument
B. Walk
C. Vague
D. Clash

Answer : D. Clash

167- What is the Antonym of Elated ?

A. Debated
B. Moved
C. Wash
D. Depressed

Answer : D. Depressed

168- What is the Antonym of Heed ?

A. Attain
B. Ignore
C. Attend
D. Nourish

Answer : B. Ignore

169- What is the Antonym of Obdurate ?

A. Accurate
B. Smart
C. Objectionable
D. Flexible

Answer : D. Flexible

170- What is the Antonym of Facile ?

A. Profound
B. Talented
C. Active
D. Failure

Answer : A. Profound

171- What is the antonym of "Eternal"?

A. Temporary
B. Everlasting
C. Endless
D. Permanent 

Answer : A. Temporary

172- What is the antonym of "Impeccable"?

A. Flawless
B. Perfect
C. Faulty
D. Spotless 

Answer : C. Faulty

173- What is the antonym of "Impede"?

A. Obstruct
B. Assist
C. Block
D. Hinder 

Answer : B. Assist

174- What is the antonym of "Skeptical"?

A. Doubtful
B. Hesitant
C. Cautious
D. Certain

Answer : D. Certain

175- What is the antonym of "Prudent"?

A. Careful
B. Wise
C. Reckless
D. Cautious 

Answer : C. Reckless

176- What is the antonym of "Resilient"?

A. Weak
B. Strong
C. Tough
D. Durable 

Answer : A. Weak

177- What is the antonym of "Reckless"?

A. Cautious
B. Careless
C. Thoughtless
D. Rash 

Answer : A. Cautious

178- What is the antonym of "Hostile"?

A. Aggressive
B. Peaceful
C. Unfriendly
D. Angry 

Answer : B. Peaceful

179- What is the antonym of "Suppress"?

A. Restrain
B. Holdback
C. Prevent
D. Encourage

Answer : D. Encourage

180- What is the antonym of "Stagnant"?

A. Unmoving
B. Motionless
C. Still
D. Active

Answer : D. Active

1

2

5

6

7

8

9

10

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Scroll to Top