Pak Navy Intelligence Verbal Test Paper-7

1- What comes next in the series: 3, 6, 12, 24, ?

A. 36
B. 44
C. 48
D. 54

Answer : C. 48

2- Which of the following is the odd one out?

A. River
B. Lake
C. Ocean
D. Road

Answer : D. Road

3- What is the mirror image of 7:15?

A. 5:45
B. 4:45
C. 5:15
D. 6:15

Answer : B. 4:45

4- Rearrange the letters: D N A H

A. Hand
B. Dhen
C. Head
D. Handed

Answer : A. Hand

5- Choose the correct option: 81 ÷ 9 + 3 × 2 = ?

A. 15
B. 17
C. 18
D. 20

Answer : A. 15

6- Which is the synonym of “Rapid”?

A. Slow
B. Calm
C. Fast
D. Silent

Answer : C. Fast

7- Which of the following is NOT a fruit?

A. Apple
B. Banana
C. Tomato
D. Potato

Answer : D. Potato

8- Find the missing term: 5, 11, 17, 23, ?

A. 27
B. 29
C. 30
D. 31

Answer : B. 29

9- What is the opposite of “Always”?

A. Often
B. Sometimes
C. Seldom
D. Never

Answer : D. Never

10- Unscramble the word: L I A N M A

A. Animal
B. Lamina
C. Mainla
D. Manila

Answer : A. Animal

11- A = 1, B = 2, ..., then what is the value of the word “ACE”?

A. 6
B. 9
C. 11
D. 10

Answer : B. 9

12- Which one is different?

A. Cat
B. Cow
C. Goat
D. Parrot

Answer : D. Parrot

13- 4 × 5 – 3 + 6 = ?

A. 20
B. 23
C. 26
D. 30

Answer : B. 23

14- What comes next: 10, 20, 40, 80, ?

A. 100
B. 120
C. 160
D. 180

Answer : C. 160

15- Find the odd word:

A. Rose
B. Lily
C. Tulip
D. Wheat

Answer : D. Wheat

16- Synonym of “Strong”:

A. Weak
B. Durable
C. Fragile
D. Thin

Answer : B. Durable

17- Choose the correct spelling:

A. Comitee
B. Committe
C. Committee
D. Committie

Answer : C. Committee

18- Find the missing number: 2, 5, 10, 17, ?

A. 24
B. 26
C. 28
D. 30

Answer : B. 26

19- What comes next in the alphabet series: A, D, G, J, ?

A. L
B. M
C. N
D. O

Answer : B. M

20- Which is the antonym of “Win”?

A. Fail
B. Defeat
C. Lose
D. Fall

Answer : C. Lose

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Scroll to Top