Pak Navy Intelligence Verbal Test Paper-7

81- Which is the antonym of “Light”?

A. Dark
B. Heavy
C. Soft
D. Hard

Answer : B. Heavy

82- Find the missing number: 5, 10, 20, 40, ?

A. 60
B. 70
C. 80
D. 90

Answer : C. 80

83- Which one is a mammal?

A. Shark
B. Whale
C. Trout
D. Salmon

Answer : B. Whale

84- Rearrange the letters: N E I R F D

A. Friend
B. Finder
C. Both A and B
D. Fined

Answer : C. Both A and B

85- What is the next number in the series: 1, 4, 9, 16, 25, ?

A. 30
B. 36
C. 42
D. 49

Answer : B. 36

86- Which country is famous for the Eiffel Tower?

A. Germany
B. Italy
C. France
D. Spain

Answer : C. France

87- What is 5 squared?

A. 10
B. 20
C. 25
D. 35

Answer : C. 25

88- What is the capital of England?

A. London
B. Paris
C. Rome
D. Berlin

Answer : A. London

89- Which gas do plants absorb?

A. Oxygen
B. Carbon dioxide
C. Nitrogen
D. Hydrogen

Answer : B. Carbon dioxide

90- Find the odd one out:

A. Apple
B. Banana
C. Carrot
D. Mango

Answer : C. Carrot

91- What is the square root of 64?

A. 6
B. 7
C. 8
D. 9

Answer : C. 8

92- Which is the largest animal?

A. Elephant
B. Blue whale
C. Giraffe
D. Hippo

Answer : D. Blue whale

93- What is the next number: 100, 90, 80, 70, ?

A. 65
B. 60
C. 55
D. 50

Answer : B. 60

94- Which one is a source of energy?

A. Coal
B. Stone
C. Sand
D. Water

Answer : A. Coal

95- What is the capital of Canada?

A. Toronto
B. Vancouver
C. Ottawa
D. Montreal

Answer : C. Ottawa

96- Which is the antonym of “Big”?

A. Huge
B. Some
C. Small
D. Little 

Answer : C. Small

97- What is the result of 7 + 7 × 2?

A. 28
B. 21
C. 18
D. 14

Answer : B. 21

98- Find odd one ?

A. Lion
B. Tiger
C. Monkey
D. Leopard

Answer : C. Monkey

99- Rearrange the letters: A T C

A. Cat
B. Atc
C. Tac
D. Cte

Answer : A. Cat

100- Which is the longest river in the world?

A. Amazon
B. Nile
C. Mississippi
D. Yangtze

Answer : B. Nile

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Scroll to Top