Pak Navy Intelligence Verbal Test Paper-7

21- Which number comes next: 1, 4, 9, 16, ?

A. 20
B. 24
C. 25
D. 30

Answer : C. 25

22- Find Odd one?

A. Aslam
B. Hamza
C. Ali
D. Boy

Answer : D. Boy

23- Find the odd one out:

A. Oxygen
B. Carbon
C. Hydrogen
D. Water

Answer : D. Water

24- Unscramble: B O K O

A. Kook
B. Book
C. Boke
D. Obok

Answer : B. Book

25- What comes next in the series: 2, 3, 5, 8, 12, ?

A. 16
B. 18
C. 20
D. 17

Answer : D. 17

26- Which one is the smallest prime number?

A. 0
B. 1
C. 2
D. 3

Answer : C. 2

27- If 5x = 25, then x = ?

A. 2
B. 3
C. 5
D. 20

Answer : C. 5

28- What is the next number in the sequence: 7, 14, 28, 56, ?

A. 102
B. 112
C. 100
D. 124

Answer : B. 112

29- Which of these is a vowel?

A. B
B. E
C. G
D. K

Answer : B. E

30- Complete the analogy: Dog : Puppy :: Cat : ?

A. Kitten
B. Cub
C. Calf
D. Foal

Answer : A. Kitten

31- What is 15% of 200?

A. 20
B. 30
C. 40
D. 50

Answer : B. 30

32- Which country is known as the Land of the Rising Sun?

A. China
B. Japan
C. South Korea
D. Thailand

Answer : B. Japan

33- What is the sum of angles in a triangle?

A. 90°
B. 180°
C. 270°
D. 360°

Answer : B. 180°

34- Which planet is known as the Red Planet?

A. Venus
B. Mars
C. Jupiter
D. Saturn

Answer : B. Mars

35- Find the missing letter in the series: A, C, E, G, ?

A. H
B. I
C. J
D. K

Answer : B. I

36- What is 9 × 9?

A. 72
B. 81
C. 91
D. 99

Answer : B. 81

37- Which is the largest ocean in the world?

A. Atlantic
B. Indian
C. Pacific
D. Arctic

Answer : C. Pacific

38- Rearrange the letters: R A E T

A. Tear
B. Rate
C. Both A and B
D. Take

Answer : C. Both A and B

39- Which number is the smallest?

A. 0.1
B. 0.01
C. 0.001
D. 0.0001

Answer : D. 0.0001

40- What is the next number: 5, 10, 20, 40, ?

A. 50
B. 60
C. 70
D. 80

Answer : D. 80

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Scroll to Top