Top 100 Important Antonyms Mcqs Set-9

61- What is the antonym of “Available”?

A. Accessible
B. Obtainable
C. Functional
D. Unavailable

Answer : D. Unavailable

62- What is the antonym of “Moist”?

A. Dry
B. Crisp
C. Hard
D. Solid

Answer : A. Dry

63- What is the antonym of “Garrulous”?

A. Nasty
B. Silent
C. Passive
D. Aggressive

Answer : B. Silent

64- What is the antonym of “Astounding”?

A. Nasty
B. Lower
C. Degraded
D. Common

Answer : D. Common

65- What is the antonym of “Snappy”?

A. Hasty
B. Annoying
C. Nervous
D. Good-natured

Answer : D. Good-natured

66- What is the antonym of “Deplete”?

A. Bear
B. Help
C. Increase
D. Perform

Answer : C. Increase

67- What is the antonym of “Shy”?

A. Timid
B. Bashful
C. Reserved
D. Confident

Answer : D. Confident

68- What is the antonym of “Lofty”?

A. Low
B. High
C. Long
D. Elevated

Answer : A. Low

69- What is the antonym of “Intriguing”?

A. Riveting
B. Fascinating
C. Boring
D. Interesting

Answer : C. Boring

70- What is the antonym of “Incredulous”?

A. Fake
B. Credulous
C. False
D. Avoid

Answer : B. Credulous

71- What is the antonym of “Offensive”?

A. Polite
B. Hard
C. Illegal
D. Hostile

Answer : A. Polite

72- What is the antonym of “Refrain”?

A. Allow
B. Regret
C. Perform
D. Assist

Answer : A. Allow

73- What is the antonym of “Decline”?

A. Refuse
B. Make
C. Accept
D. Consider

Answer : C. Accept

74- What is the antonym of “Sumptuous”?

A. Grand
B. Expensive
C. Plain
D. Luxurious

Answer : C. Plain

75- What is the antonym of “Ridicule”?

A. Hurt
B. Accept
C. Like
D. Appreciate

Answer : D. Appreciate

76- What is the antonym of “Adversity”?

A. Worried
B. Prosperity
C. Boredom
D. Acceptable

Answer : B. Prosperity

77- What is the antonym of “Vivacious”?

A. Sad
B. Lifeless
C. Nervous
D. Careful

Answer : B. Lifeless

78- What is the antonym of “Flamboyant”?

A. Dull
B. Funny
C. Poor
D. Worried

Answer : A. Dull

79- What is the antonym of “Calm”?

A. Stir
B. Distress
C. Excite
D. Surmise

Answer : C. Excite

80- What is the antonym of “Curly”?

A. Permed
B. Crimped
C. Curling
D. Straight

Answer : D. Straight

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Scroll to Top