Top 100 Important Antonyms Mcqs Set-9

1- What is the antonym of “Curve”?

A. Arc
B. Bend
C. Circle
D. Straight

Answer : D. Straight

2- What is the antonym of “Antique”?

A. Rare
B. Old
C. Modern
D. Ancient

Answer : C. Modern

3- What is the antonym of “Fascinating”?

A. Boring
B. Exciting
C. Charming
D. Attractive

Answer : A. Boring

4- What is the antonym of “Remarkable”?

A. Special
B. Unique
C. Ordinary
D. Outstanding

Answer : C. Ordinary

5- What is the antonym of “Stifling”?

A. Hot
B. Closed
C. Refreshing
D. Suffocating

Answer : C. Refreshing

6- What is the antonym of “Reluctant”?

A. Willing
B. Unwilling
C. Doubtful
D. Hesitant

Answer : A. Willing

7- What is the antonym of “Rigid”?

A. Stiff
B. Hard
C. Firm
D. Flexible

Answer : D. Flexible

8- What is the antonym of “Determined”?

A. Resolute
B. Hesitant
C. Decided
D. Persistent

Answer : B. Hesitant

9- What is the antonym of “Abolish”?

A. End
B. Cancel
C. Remove
D. Establish

Answer : D. Establish

10- What is the antonym of “Mean”?

A. Cruel
B. Generous
C. Stingy
D. Selfish

Answer : B. Generous

11- What is the antonym of “Reckless”?

A. Careful
B. Rash
C. Daring
D. Foolish

Answer : A. Careful

12- What is the antonym of “Marvelous”?

A. Ordinary
B. Excellent
C. Amazing
D. Wonderful

Answer : A. Ordinary

13- What is the antonym of “Unobtrusive”?

A. Quiet
B. Humble
C. Modest
D. Noticeable

Answer : D. Noticeable

14- What is the antonym of “Loquacious”?

A. Talkative
B. Taciturn
C. Verbose
D. Garrulous

Answer : B. Taciturn

15- What is the antonym of “Freak Out”?

A. Panic
B. Calm down
C. Worry
D. Stress

Answer : B. Calm down

16- What is the antonym of “Humid”?

A. Moist
B. Wet
C. Arid
D. Damp

Answer : C. Arid

17- What is the antonym of “Advocate”?

A. Supporter
B. Helper
C. Opponent
D. Well-wisher

Answer : C. Opponent

18- What is the antonym of “Benefit”?

A. Gain
B. Profit
C. Advantage
D. Disadvantage

Answer : D. Disadvantage

19- What is the antonym of “Proficiency”?

A. Skill
B. Accuracy
C. Expertise
D. Inefficiency

Answer : D. Inefficiency

20- What is the antonym of “Surprise”?

A. Shock
B. Expectation
C. Amazement
D. Wonder

Answer : B. Expectation

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Scroll to Top