Top 100 Important Antonyms Mcqs Set-9

41- What is the antonym of “Lose”?

A. Have
B. Mislay
C. Forget
D. Overlook

Answer : A. Have

42- What is the antonym of “Imminent”?

A. Distant
B. Impending
C. Looming
D. Forthcoming

Answer : A. Distant

43- What is the antonym of “Averse”?

A. Loath
B. Inclined
C. Hostile
D. Opposed

Answer : B. Inclined

44- What is the antonym of “Diverse”?

A. Sundry
B. Uniform
C. Various
D. Assorted

Answer : B. Uniform

45- What is the antonym of “Inherent”?

A. Intrinsic
B. Integral
C. Essential
D. Acquired

Answer : D. Acquired

46- What is the antonym of “Hassle”?

A. Trouble
B. Peace
C. Irritate
D. Annoy

Answer : B. Peace

47- What is the antonym of “Credible”?

A. Valid
B. Improbable
C. Plausible
D. Trustworthy

Answer : B. Improbable

48- What is the antonym of “Flaunt”?

A. Show
B. Brandish
C. Hide
D. Exhibit

Answer : C. Hide

49- What is the antonym of “Acute”?

A. Chronic
B. Drastic
C. Severe
D. Intense

Answer : A. Chronic

50- What is the antonym of “Appraise”?

A. Assess
B. Estimate
C. Evaluate
D. Undervalue

Answer : D. Undervalue

51- What is the antonym of “Apprise”?

A. Inform
B. Mystify
C. Enlighten
D. Publish

Answer : B. Mystify

52- What is the antonym of “Whimsical”?

A. Sober
B. Fanciful
C. Unusual
D. Imaginative

Answer : A. Sober

53- What is the antonym of “Adverse”?

A. Untimely
B. Favorable
C. Determination
D. Contrary

Answer : B. Favorable

54- What is the antonym of “Vague”?

A. Alluring
B. Refulgent
C. Clear
D. Attractive

Answer : C. Clear

55- What is the antonym of “Perilous”?

A. Safe
B. Responsible
C. Salvageable
D. Dangerous

Answer : A. Safe

56- What is the antonym of “Conventional”?

A. Modern
B. Ordinary
C. Customary
D. Traditional

Answer : A. Modern

57- What is the antonym of “Conceited”?

A. Reject
B. Ignore
C. Include
D. Humble

Answer : D. Humble

58- What is the antonym of “Harmony”?

A. Joy
B. Conflict
C. Solace
D. Success

Answer : B. Conflict

59- What is the antonym of “Myth”?

A. Story
B. Innate
C. Parable
D. Fact

Answer : D. Fact

60- What is the antonym of “Loath”?

A. Eager
B. Willing
C. Brisk
D. Reluctant

Answer : B. Willing

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Scroll to Top