Top 100 Important Antonyms Mcqs Set-9

21- What is the antonym of “Discover”?

A. Find
B. Reveal
C. Hide
D. Detect

Answer : C. Hide

22- What is the antonym of “Repulsive”?

A. Alluring
B. Creepy
C. Revolting
D. Disgusting

Answer : A. Alluring

23- What is the antonym of “Ambiguous”?

A. Clear
B. Vague
C. Doubtful
D. Uncertain

Answer : A. Clear

24- What is the antonym of “Blunt”?

A. Dull
B. Sharp
C. Frank
D. Friendly

Answer : B. Sharp

25- What is the antonym of “Exposure”?

A. Publicity
B. Experience
C. Secrecy
D. Contact

Answer : C. Secrecy

26- What is the antonym of “Forbid”?

A. Allow
B. Prevent
C. Stop
D. Avoid

Answer : A. Allow

27- What is the antonym of “Exclude”?

A. Reject
B. Ignore
C. Overlook
D. Include

Answer : D. Include

28- What is the antonym of “Relinquish”?

A. Deny
B. Abdicate
C. Renounce
D. Possess

Answer : D. Possess

29- What is the synonym of “Astonishing”?

A. Ordinary
B. Marvelous
C. Dull
D. Average

Answer : B. Marvelous

30- What is the synonym of “Distress”?

A. Ease
B. Relief
C. Anguish
D. Blessing

Answer : C. Anguish

31- What is the synonym of “Eager”?

A. Keen
B. Unbiased
C. Impartial
D. Disinterested

Answer : A. Keen

32- What is the antonym of “Solicitous”?

A. Distant
B. Aloof
C. Remote
D. Attentive

Answer : B. Aloof

33- What is the antonym of “Grab”?

A. Catch
B. Seize
C. Capture
D. Release

Answer : D. Release

34- What is the antonym of “Terrible”?

A. Awful
B. Horrible
C. Scaring
D. Pleasant

Answer : D. Pleasant

35- What is the antonym of “Fertile”?

A. Rich
B. Barren
C. Lush
D. Productive

Answer : B. Barren

36- What is the antonym of “Starvation”?

A. Hunger
B. Famine
C. Shortage
D. Abundance

Answer : D. Abundance

37- What is the antonym of “Extensive”?

A. Narrow
B. Widespread
C. Broad
D. Expensive

Answer : A. Narrow

38- What is the antonym of “Embracing”?

A. Grabbing
B. Clinching
C. Enveloping
D. Rejecting

Answer : D. Rejecting

39- What is the antonym of “Drought”?

A. Lack
B. Need
C. Privation
D. Abundance

Answer : D. Abundance

40- What is the antonym of “Ancestors”?

A. Founder
B. Originator
C. Descendants
D. Forefather

Answer : C. Descendants

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Scroll to Top